View Single Post
Old 03-06-2008, 02:06 AM   #44
slowstar
Pro Member

Default Re: strahote na "banji 2008"

Ja sam odavno postovao neka, doduse svoja misljenja o baznim uzrocima nase zajednicke muzicke tragedije, ne znam da li se iko seca, ali tvrdio sam da je jedan od fundamentalnih uzroka taj, da se SUVISE MNOGO LJUDI I NELJUDI BAVI MUZIKOM!!! PONAVLJAM, SUVISE MNOGO!!!
Krivci smo svi mi, a i dosta je kriva dostupnost kompjuterske tehnike, kao i piratski softver, da ne elaboriram dalje, ali treba da shvatimo da jednostavno nije moguce da se svako bavi muzikom, zbog nedostatka talenta, kulture i posvecenosti, da ne sirim dalje. Ponovo tvrdim, kao mator covek sa dosta iskustva (i dobrog i loseg) da je profi bavljenje muzikom oblast za EKSTREMNO TALENTOVANE, VEOMA POSVECENE, i dodatno BAR DONEKLE OBRAZOVANE I NACITANE LJUDE, znaci svojevrsnu elitu, inace nastaje populizam, masovnost (koja nikako nije dobra)
Laktasenje, ucene, laziranja, namestanja,tzv "nasledne" funkcije, korupcija, i tako dalje, sto je uglavnom rezultat MASOVNOG pokusavanja da se SVAKO bavi muzikom kao profi, a samo delic jednog promila od te mase su zaista talentovane i posvecene jedinke koje bi trebalo da se muzikom bave, i od nje, ali i za nju zive.
Ponavljam, moje LICNO misljenje, nista ne "naturam" - samo mislim da kao iskusan, mator i depresivan, imam donekle pravo da tako razmisljam na osnovu jedine osobine koja se ne moze brzo steci - ISKUSTVO...

Last edited by slowstar; 03-06-2008 at 02:08 AM.
slowstar is offline