Quote:
Originally Posted by NLP
Pa ima? interesantan prostor
Preskej sobe je orientarisan na "od WCjea - 2.3m do vrata - 2.6m"?
U svakom primjeru bih svejedno investirao u akustiku ali modularnu. To jednstavno znači, da su akustički elementi samostalni - jesu u nekim okvirima, "vrečama"...
Zbog budgeta bih i?ao sa materijalom koji ima čim veči "performance/ price razmjer".
100? mo?e biti normalan početak, onda jo? par sto eur ali bit če to DIY varijanta.
... a "akustiku" če? moči odnijeti sa sobom u drugi prostor.
Ka?e? da sve svoje pare daje? u re?iju i opremu. Onda ču te "iznenaditi" da cijena dviju dobrih studijskih mic preampa skoro prevaziđu cijenu lepog tretmana te sobe.
... tu je i pitanje koliko je vrijedno tvoje vrijeme i entuzijazam?
|
bacam pare u re?ije (kao račune, stanarinu itd, a ne kao reziju/control room)

pa ono, jos uvijek se bavim ovim iz vlastitog uzitka...ima nekih radova koji su sluzbeno izasli preko izdavackih kuca, ima ponekad i novaca za taj posao, iako rijetko, no sve to ostaje nesta sta ja radim prvenstveno kao svoje zadovoljstvo, a tek onda sve ostalo...
sto se tice akustike, znam da je najbolja mobilna varijanta i tako je i planirana (ko sto si rekao, kamena vuna u drvene okvire, preko platno/muslin) te je svakako mislim nosit sa sobom kad odem iz ovog prostora...a pitanje je bilo kako je najbolje postavit i kako pozicionirat "slusanje" u toj prostoriji...
a sto se tice presjeka i te razlike u visini - 2,3 metra je na najnizem djelu, zatim se podize i onda nastavlja na 2,6 kako obican plafon (jer nije potkrovna garosnjera)...a smjer krova/nagiba je (na slici) s lijeva na desno, nema veze s wc-om