Quote:
Originally Posted by clusterchord
ispricavam se na malom off topicu, (iako sam u nuendu jos nisma nika dpokusavao remote control..)
daklem, redroom i akordeonista - kako ste zadovoljni sa SL ?
nabrzaka sam preletio preko jednog u ducanu, i cinilo mi se, a i citao sam o tome, da nije bas prekvalitetno napravljen, ali jbs to... zanima me sto misli o njemu neko ko ga koristi na dnevnoj bazi...
i jel se isplati?
osnovna ideja zasto hocu bas SL je jer podrzava SYSEX, tako da mi postane klavijatura i knob interface za moj microwave1, i jos neke spravice iz davnih sysex vremena.. i da pritom editiram da mi pokazuje parametre na onom multi displayu.. nego, jel se to dobro vidi, pod kutem kad ga sviras ??
dankezeeer
PS svidja mi se terminologija "isti koortz" hahahaha 
|
clusterchorde brale, otkad imam ovaj ReMOTE 37SL ne mogu zamislit rad sa nekim drugim controllerom.
Da li je kvalitetno napravljen? I da i ne. Mozes mu nac dosta zamjerki, ali dobrih strana ima daleko vise.
Klavijatura bi mogla bit bolja, ima onaj standardni plasticni feeling MIDI controllera, ali mi je npr. bolja od frendove klavijature na Korg Radiasu pa cak i na MS2000.
Touch Pad je super dodatak (to ce mi super dobro doc kad stigne Voyager RME) i mozes assignat bilo koji parametar na njega.
LCD display je jako dobar i vidljivost mu je pod razumnim kutem dobra s time da jakost displaya mozes podesavat.
Mozes sam radit svoje template i imenovat parametre koje kontroliras i to je, kako bi ono rekli u onoj reklami - neprocjenjivo
Pridodaj tome da ima standardne MIDI In/Out/Thru portove i jos jedan MIDI out port! U nekoj suludoj live situaciji kad npr. imas spojena 2 rack/desktop syntha preko 2 MIDI Out porta i treci softverski preko USB porta znaci da jednostavnom promjenom templatea switchas izmedju njih troje!
Ako ga koristis u kompu moze radit na USB, inace ide na standardni 9V adapter, moze na baterije, a radi i na rechargeable baterije koje mozes punit u njemu preko USB porta!
I na kraju, najbolje od svega - Automap Universal

Dakle, kad to instaliras imas dojam da te u drugoj sobi ceka gola Jennifer Lopez

Samo da imas Plug-In manager je dovoljno. Pri prvome startanju software ti skenira sve pluginove u kompu i poslije jednostavnim povlacenjem misem iz jednog u drugi okvir ih automapiras, tj. kad ih otvoris u Nuendu mozes ih kontrolirat pomocu ReMOTE-a. Ovde mislim i na VST instrumente i na efekte! Nisu bas svi VST instrumenti i efekti idealno mapirani, ali to sam namjestis.
Da li se isplati?
Kad bi tako krenuli gledat jako malo se toga isplati sta imamo doma

ali dobro, da ne bjezim od teme. Malo je skup, ali kad pocnes radit s njim i vidis koliko ti se ubrzao rad, zaboravis na ulozeno. Ti i ja smo u slicnome poslu pa znas da koji put vrijeme zbilja znaci novac.
Na kraju krajeva registriran si ko i ja za to sta radis pa ga odbijas od PDV-a

Imam ga skoro 2 godine i prezadovoljan sam. Svirao sam s njim i uzivo, koristim ga svakodnevno u studiju i sprava radi bez greske.
Novation non-stop izbacuje neke updatove i firmware za njega. Doduse toga ce vremenom bit sve manje, jer normalno, bacaju akcent na support novih proizvoda koje su u medjuvremenu izbacili, ali ovoj spravi fakat ne treba vise ikakav update jer zbilja ne znam sta jos mogu izmislit Novation freakovi

Moja ti je preporuka 37SL, a ako si bas ono, "dvije ruke svirac" ili ga zelis koristit kao master kontroler uzmi 61SL