Quote:
Originally Posted by Monroe/Rampart
e ovako, upravo sam u procesu osvjezavanja svoje opreme i plan je bio uzet violet mic (+ stara roda koju imam), to ukopcat u focusrite trakmaster i uzet tascam vla8/vla5 monitore...posto imam audiophila 2496 i emu 1212, da bih mogao ukopcat jos jedne zvucnike uz monitore i da bih mogao kontrolirat njihov ton i ukopcat slusalice, trebao bih uzet nesta tipa malog xenyxa od behringera i onda ukopcat karticu u njega-njega u karticu i tek onda monitore, zvucnike i preamp u njega...
posto sam sumnjicav oko tih mixeta poceo sam kontat da uzmem neko firewire rijesenje i tako zaobidjem svog audiophilca i svakako xenyxa...najozbiljiniji kandidat je bio konnekt 8...
a onda sam se sjetio fw1082 i sad me najvise zanima kakvi su mu konverteri i preampovi tj. cime bih dobio bolji zvuk: ovim mojim micovima drito u njega ili ovim mojim micovima u trakmastera pa u emu 1212/audiophilca?
kad ne bih uzeo trakmastera, xenyxa i kad bih se rijesio 1212, taman bih si oslobodio gotovo 450-500e, a fw1082 bih mogo roknut za 600e, oa mi je to privlacna kombinacija...naravno, i kontroler bi sjajno dosao, mada, ne vidim ljude da pisu kako im kontroler radi s adobe auditionom (posto u njemu radim vecinu trackinga i mixa...eventualno trackiram u PT M-Powered).
znam da ga demonio tu ima i jos neki, pa eto, svako misljenje je dobro doslo...
|
Force, koji su Rodu uzeo na kraju, ja sam vidis totalno zaboravio na Violet mikrofon...A ja tog trakmaster-a ne bih uzimao, obzirom da sam radio sa vocie master-om i da to radi odvratno, a tripujem da je to sve isto...Primer ukopcali smo kod X3m-a u studiju meni omrazeni mikrofon AKG C3000B u SPL Pro Mike preamp koji je prethodno bio ukopcan na voicemaster -a (i sve je zvucalo odvratno) i odjednom je mikrofon propevao

hahaha, do duse zvuk ima malo visak basova, ali je zvuk cist i da se obraditi...Sta je bilo sa onim JoeMak-om od toga si odustao?
BTW i ako ne planiras da radis visekanalno snimanje, fw1082 ti je nepotreban...