Re: Subjektivnost vs Objektivnost
Malo smo otisli u stranu. Hteo sam pitati nesto drugo.
Sta je subjektivno a sta objektivno.
Uradio si projekat(dobro koliko si mogao, jer ima mnogo faktora koji ti diktiraju od uslova do vremena), koji je komercijalno odlicno prosao, a mislis da ga bas nisi zavrsio kako si zeleo(dali je trebalo?).
Uradio si projekat (u kome si sam zadovoljniji sitnim detaljima i bravurama sto od produkcije, snimanja pa do mixa) ali projekat je prosao nikako (sto zbog losih pesama ili izvodjaca ili jednostavno taj neko nije za to), mislis da si ga uradio bolje!?.
Sta je tu subjektivno a sta objektivno?
Subjektivno je da si ovaj drugi bolje uradio, a objektivno te zovu zbog ovog prvg.
Ocu reci: Cesto ljudi baveci se jednim segmentom posla pocinju da zastranjuju. Pa njihov posao pocinje da bude svrha sam sebi Tj. bavi se detaljima na koje obraca paznju samo on i kolege iz posla. Zapostavlja se glas razuma tj. oni za koje tu muziku pravimo. Jednom recju to se zove dekadencija. A kada se to desi pojave se novi klinci koji vas izbiju iz cipela.
Hiljade je takvih primera u istoriji. Pa pogledajte samo klasicnu i dzez muziku, jedino sto je klasika starija pa ima srecu da je izdrzava kultura.
Mozeteli samo zamisliti sta je direktor londonske filharmonije 62' godine, kada su ga bitali sta misli o Beatles-ima odgovorio.
A danas direktor londonske filharmonije izvodi program Beatles-a u londonskoj fiharmoniji.
Last edited by LACKY; 27-05-2008 at 02:23 AM.
|