jucer sam 4 sata citao na location recording od GS, stvarno dosta ljudi ima tamo koji to rade profesionalno;
cini se slijedece:
HD24 odn.
HD24XR su valjda najpouzdaniji od ovih ovozemaljskih modela (tj. ne racunajuci Radar i sl). zatim, mnogi ih koriste u digital-thru modu za bkup - signal preko ADATa ide u jos jednu HD masinu, ili u laptop. jer kad crashira, ostane protok signala preko ADATa, kao sto je vec ustvrdio kolega Bitch.
druga bkup varijanta je splitanje signala analogno, ali nakon preampa, sa obicnim Y kablom, jer se to sa +4 line levelom moze bez trafo splitera. i onda posalju signal na analog ulaze od druge masine.
btw, navodno su konverteri na XR, poprilican skok u kvaliteti (isti kao na Radar Nyquist, samo sto popratna elektronika naravno nije te kvalitete). trebalo bi ih cut kako rade, i gdje je to recimo u odnosu na FF800, koji mi je sad recimo "najbolja" srednja klasa. nebi ispod toga, al volio bih iznad.
drugo sto sam primjetio je da laptop i nije bas toliko nevoljen koliko sam mislio, pogotovo za klasiku (nema vibracija, piva, tučnjave itd). cesto ih koriste dva komada, sa fw diskovima u racku i ups-om. ako konverter moze raditi dupli digital output odn. dig. split kao ff800 ili Rosetta, to je dovoljno za bkup.
mic spliter je izgleda jedino neizbjezan kad svira bend koji ide i na razglas i u snimalice. tu nisam jos nacisto, ali mislim zasad nam to nece trebati za klasiku. navodno svi uvijek malo degradiraju signal (sto mi je logicno), bez obzira na cijenu, koja i nije mala..
sta vi mislite o svemu tome, gospodo ?