Thread: Post filma
View Single Post
Old 26-05-2008, 01:55 PM   #28
Max
Pro Member

Default Re: Post filma

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Ko su ONI, tj. taj majstor koji radi transfer? Ima li taj pojma o tome sta radi? A sad zamisli sta se desi sa tvojim snimkom kad ga neki majstor digitalno atenuira 18dB...koliko rezolucije gubis? E, sad, mozemo da kazemo, da nije ni bitno, ionako je dinamika sva sabijena u 3dB, ali sta cemo ako radis nesto sto IMA dinamiku? .
U nekom nastupu isfrustriranosti sam isao " sa " jednom reklamom od pocetka do kraja procesa ..... znaci kad sam zavrsio sa mixom isli smo kod " Oskara " da lepimo na betu .... tu sam njega kao strucno lice pitao sta se desava ..... gde mi je objasnio da je digitalna 0 ..... u stvari -9 na Beti .... sto se jasno vidi na VU metru ..... e sad ako se radi o sabiranju u mono .... tu se desi jos 3 db ( zbog sabiranja ta dva kanala ) i onda se spusta na - 12 db ( peak )

I sad , Oskar lepi 70 % reklama koje idu na TV e .... i od njega kurir raznosi ISTE kopije na razne televizije ..... e sad ..... jeste da na jednoj televiziji zvuci jace , na drugoj tise ..... ali , ako imas dve reklame koje kod njega imaju razlicit RMS , one ce na svim TV ima biti npr jedna jaca od druge ...... e tu meni sve postaje vrlo zbunjujuce

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
A da ne pricam koliko puta sam vidjeo da majstor u Premiere natjera svoj master fader u clip i tako eksportuje, to je tek hit.
Verujem .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote