Quote:
Originally Posted by olix
Hvala Color, to je ?to sam htio znati.Znam da mi je pitanje neprecizno i ispričavam se!!!
Jo? samo ne?to, da li se koristi L2 (waves) za pobolj?ati signal i da li je dobar
algoritmix noise free za skinuti pozadinske ?umove jer u jednoj sceni je snimljen dialog u sobi a prozor nisu zatvorili pa se malo čuje promet.
|
Nema na cemu...
U vezi L2 i ostalih slicnih, svi ce oni zavrsiti posao kako treba. Film a pogotovo TV produkcija nije toliko zahtevna kao muzika. Sto se tice vrednosti, namestanja parametara, zavisi od toga sta ce ti biti final.. Emitovanje na TV-u, DVD, bioskop, nesto trece?
Sto se tice vrednosti (koliki RMS, peak level itd) u Srbiji, Hrvatskoj itd, ti mnogo ne mogu reci, jer nisam bio u prilici da radim za ta trzista...
Generalno ali vazi pravilo da najmanju dinamiku imas na TV-u, znaci tu najvise moras da sabijes signal i vazno je da mix kontrolises na zvucnicima od TV-a. Mnoge stvari mogu da se izgube. Ako radis DVD, tu imas mnogo vise prostora u dinamici i ne postoji pravilo koliki RMS mora da bude... Radi tako da zvuk bude dobar. Ako peak level pustas do 0dB, nemoj jako sabijati signal... Ako ces peak level da seces na npr -6dB (ovo bih uradio u slucaju da postoji mogucnost da klient materijal predvidjen za DVD-a pusta posle na TV-u), malo sabijes signal ali toliko da ti ne pravi muljanje i izoblicenja u zvuku..
Eto, nadam se da je post od pomoci... Ako nesto jos nije jasno, pitaj...
pozdrav...