hehe, pa sam si sebi resio problem. Ne volis non-rack opremu. Znaci uzmi dva kompa u reku i to ti je to. Idi na interne SATA RAID varijante (stripe sa po bar 4 harda) i to je to, mani se ext hardova live! nikad ne znas sta se desava sa FW busevima, usb nikako, jos ako imas laptop i bugovit fw chipset, nocna mora da ga promenis, na PC, samo 3 minute je dovoljno za novu PCI FW kartu. Cepaj dva kompa u rek, svaki sa odgovarajucom digital kartom, i voila. Mislim da nema bolje! Jos sve to mozes da snimis i u preffered DAW (koliko se secam ti vozis nuendo) i to je to, dodjes kuci i iste sekunde moz da mixas. Za sve ostale varijante moras malo da odvojis vremena za transfer u WAV. Takes time, malo, mnogo, ali oduzima. Nije toliko losa AD na Alesisima, naravno nije super, ali vrlo upotrebljivo. Ali ako vec ides na te varijante za ext AD, onda mi rack kompovi zvuce kao najbolje resenje. Mada se grozim Windowsa, ja bi tu dva meka sa PT, recimo digi002rack sa optikom IN, ili slicno.... moze i Logic pa recimo neki rme adat ili sl... celog zivota losa iskustva sa Steinbergom, sve radi fenomenalno dok ne izadjem na binu ili kao kad mi bio Kusturica u studiju, pa mu pustali neki mjuz pa je komp kresirao 2 sata! a pola sata pre nego sto je dosao sve cool kad smo slusali i premixali. Jbg... sto ne znaci da tebi ili drugom nece raditi.
...ne znam da ups pegla napon, nesto mislim da nije tako, mozda oni skuplji...? mislim da je najbolje imati oba.
pozzz