Vidis nisam znao za te bugove, ali merkam spravicu vec godinu dana i deluje mi cool, vidi ovo menja pricu...
Elem mislim u tvom slicaju da je mozda najbolje ici na varijantu dva komada alesis hd24. Interesantno je kod njih da mu ADAT-i rade non stop cak i u slucaju nekog failure. Tako moj kolega radi. Ima dva komada, jedan snima analogno 24 kanala, a preko adata mirroruje ta 24ch na drugu spravu. I cak ako hard zabaguje na gornjoj (5% slucajeva, nikad se ne zna) donja uredno snima posto adat elektronika radi nezavisno. Jos i ti imas externi AD konvertor, pesma. Adat in u jedan alesis, mirror na drugi i to je to. Kako god okrenes najjeftiniji je, a radi (uglavnom) ko sat. Njegov ethernet port zaboravi, spor je, nego nabodes ext fioku na fw400 i najbrze prebacis materijal.
Moritz, tascami rade OK kod vas, ali eto vidis da na HRT koji je pun istih, imaju frku sa njima. Opet, mislim da je najmerodavniji user feedback, alesisi ipak imaju najmanji error/good ratio. Ako se ispostuju one stavke sto sam napisao gore, to je sasvim dobra sprava.
Opet, imam i kolegu koji malo vise tegli opreme, ali mu se nikad nije desilo da ne snimi nesto. On nosi G4 i digi002 rack. Takodje meni protoolsi nikad nisu pravili issue ni u studiju ni live.
Splitter... Ako imas alesise, ne treba ti, jer se on ponasa kao isti! Svi outputi rade simultano, uzmes sta ti treba.
Fostex, nisam siguran, mozda je ok, ranije je bio pakao sa slicnim spravama (zaxcom, cameo, sounddevices) - ili ne snimaju BWF WAV, ili nemaju hard disk, ili ako ga imaju poseduju svoj filesystem, pa dok ne dobijes WAV fajl na kraju, otelis se.
Eto, treba videti, meni je i dalje primamljiv neki Mac ili rudaw sa RME optikom.
Pozzz