Quote:
Originally Posted by Simpraga
Ima par stvari koje su mi jako drage.
Kao drugo:Orginalni snimak pesme Ramba Amadeus Nazif (koju svi znate kao Inspektor Nagib a ustvari je potpuno nesto drugo) koju smo uradili 90-te godine za predizbornu kampanju jedne politicke stranke na prvim visestranackim izborima u Bosni. Covek je dosao u nas studio, moj ortak i ja smo mu (neosetivsi i po njegovi instrukcijama) isprogramirali bubanj, on je sam odsvirao sve instrumente. Te je posle "otpevao" pesmu, smixali smo i u vece smo otisli u nas lokalni klub, gde smo ga upoznali sa nasim drugarom Edom Cipelicem(kao sto mu i sam nadimak kaze, covek je obucar koji je imao radionicu za proizvodnju cipela), koji mu je napravio one njegove cipele sa Mercedesovim znakom. Rambo je imao uglavi i kompletan scenario za marketinski spot, no nazalost ta pesma nikada javno nije emitovana (izbori su usledeli svega nekoliko dana nakon zavrsetka pesme) dali zbog toga sto je neko od lidera stranke procenio da je ipak previse ili je bilo kasno, nikada nismo saznali.
|
Da nezaboravim, i da zavrsim pricu.
Prvobitni text pesme koju smo radili (inspektor Nagib, secam se samo par fragmenata) je izgledao otprilike ovako.
Biće brda meze
Miljackom će teći šljiva
Samo zaokruzi ime
Mister Nazif
Nazif Gljiva
Nazif Glj Glj
Nazif Glj Glj
Nazif Glj Glj
Vrijedan čo'ek
uvijek na terenu
nikad u životu
nije prevaro ženu
Nazif Glj Glj
Nazif Glj Glj
Nazif Glj Glj
To je bila pesma za predizbornu kampanju Omladinskog saveza BiH, koji su kandidovali Nazifa Gljivu za predsednika Bosne.
A Rambo je rekao: Spot treba da pocne sa onom atomskom pecurkom iz Hirosime!