View Single Post
Old 23-05-2008, 05:09 PM   #11
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Da li imate iskustva sa genelec monitorima

hvala na svim ovim odgovorima... Sudeci po njima, ovi monitori bi trebalo da su OK...

Da, delom je i do mene, jer sam navikao na one stare zvucnike... Neko je vec rekao - treba islushati dosta muzike koju znam kako je ranije zvucala. To ce biti problem (bar meni) jer na tim monitorima uglavnom provodim radno vreme, pa nema vremena da sedim i slusam poznatu muziku (sem ako ne mislim da se uselim tamo za stalno )

Ton kabina je izdampirana absorberima, ali nista od nagnutog plafona i zakosenih coskova... Mada ima dosta dobru gluvocu, monitori su nekako preblizu uglovima - oko 20cm... Pogotovo mi je bass jak iako sam ga dip-switchevima sveo na minimum... Ne znam. Cuo sam da su odlicni - a i 'odlicno' kostaju. Od geneleka sam jos jedino cuo 1030 - sem sto su manji - ista stvar - jos mi se cini da oni brundaju na negde oko 60Hz, dok ovi nemaju to brundanje, ali subsonicne frekvencije kidaju na njima - kick izlazi kao slon - sto je dobro, ali malo nerealno...

Izgleda da ja nisam navikao da radim po takvom standardu al' sto kaze nas narod - na dobro se covek navikne lako

pozdrav i hvala...
psionic is offline   Reply With Quote