View Single Post
Old 21-05-2008, 12:58 AM   #7
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Odnos sa klijentima

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Mislim da je ovo pravo pitanje za tebe, posto si ti "gost" kojega karakterise da vrlo cesto radi za druge i to dugi niz godina (placeni ubica ).
Dakle, pravi studijski zanatlija i upravo zato sam se sa odusevljenjem slozio da ti budes "gost", jer se to nekako i najvise uklapa u temu foruma.
Isto tako se nadam da cemo ovde videti i Deju Vuckovica, Peru Kaludjerovica i druge "vladare iz senke", tacnije one koji su krivi kad pesma ne valja, a kada je super, onda je zasluzan autor

Svi mi dobro znamo koliko ljudi umeju da rade lose svojoj sopstvenoj pesmi tako sto dodju u studio i krenu producentu, mix majstoru, ili kome vec... da dele savete, ubedjeni da najbolje znaju sta je dobro za njihovu pesmu, pa gore pomenutog nesrecnika dovode u situaciju namerno pravi gresku.

Nekada je ljudima tesko objasniti da njihova zelja i trip mogu da imaju katastrofalne posledice po pesmu, da se to ne radi tako, da su svoj posao odradili i da je najbolje da imaju poverenja i idu kuci

Pritnaces da su to jako nezgodne i neprijatne situacije... sa ljudima je najteze, a narocito sa onima stto misle da sve znaju.

Kakvim metodama pribegavas u takvim situacijama?
Pravis nekakav kompromis, zrtvujes pesmu (kad je vec zapeo), pretis da neces da radis svesno pogresno?
Sustina jeste upravo u tome da coveku koji je dosao kod tebe i misli da sve zna, ili se tako ponasa (radi klijenta kome je uzeo pare).Pomognes da dodje do nekog rezultata a da mu pri tome neugrozis integritet, ili da ga opet navedes na ispravan kolosek a da to izgleda kao "njegov" pravac.
Cela prica se vrti u poslu oko jedne i najvaznije stavke, a to je da su ti klijenti iz studia izasli zadovoljni i nasmejani. Ako to nisi postigao, dzaba ti sve ostalo.
Elem, mnogo je lakse uraditi sam posao, a mnogo teze savladati predmet Psihologiju. Uspesnost u radu je kombinacija ta dva faktor, samo znanje bez baratanja psihologijom nije dovoljno.
E sada ovo je prica u domenu nekih razumnih granica ljudske sujete i decijih bolesti. A kada tu granicu neko flagrantno prekrsi, onda ide stari oprobani recept. Teraj se bre u materinu!
E sad, samo je pitanje, gde je svakome od nas ta granica?
A sa godinama se istancava osecaj, kome ima smisla vise a kome, ponekada i ni malo tolerisati igrarije (kod talentovanih ljudi umeju te igrarije biti itekako interesantne)

Last edited by LACKY; 21-05-2008 at 01:07 AM.
LACKY is offline