Quote:
Ok, a ljudi, u kojoj prodavnici u srbiji da kupim elektricne bubnjeve !? Jel zna neko !?
|
Ima? da kupi? Yamaha i Roland modele, koji pokrivaju i 90% tr?i?ta u USA, tako da nije problem da to uzme? ovde (da li ba? imaju na lageru ne znam, nazovi ih pa proveri). Jedino ako kopajući po forumima i gledajući prikaze (?to ti svakako preporučujem) zaključi? da ?eli? ne?to drugo - to ovde neće? naći. Ja sam u USA kupio Hart Drums Studio Master set koji nema gumene povr?ine kao jeftiniji setovi od velikih proizvođača već mre?aste za bolji osećaj, a ko?ta kao ti gumenjaci.
Quote:
I jedno malo glupo pitanje... Ako uzmem elektronski bubanj, za komandovanje semplovima dovoljno je da ga povezem na MIDI, ali ako bih hteo da snimam direktno iz njega, naravno, ne trebaju preampi, ali mi onda treba vise LINE ulaza u interfaceu, jel tako ?
|
To zavisi od modula koji uzme?. Neki moduli imaju samo stereo izlaz i sve se smiksuje u modulu pre toga, oni skuplji imaju 4 i vi?e izlaza pa mo?e? da rasporedi? po ?elji. Imaj u vidu da su bolji moduli jako skupi. Ako ba? ?eli? da direktno snimi? zvuk iz modula koji ima samo 2 izlaza, mo?e? jednostavno da snimi? kao MIDI pa onda posle da 2 po 2 elementa pu?ta? preko njegovog MIDI ulaza i snima?. Ali nema razloga da ne snimi? kao MIDI i da sve ode kroz komp ako će se koristiti samo u studiju - tako mo?e? da uzme? samo običan MIDI modul bez zvukova (ili neki jeftiniji model čisto da ima neke zvuke, npr TD3) i da mnogo u?tedi?.