Quote:
Originally Posted by Mogli
Nismo se razumeli, ne treba komplicirati forum, vec ga pojednostaviti! Najlakse je to objasniti sa jednom sasvom prostom slikom - Zamisli sebe, zeljnog znanja, kako te neko odvodi u skolu da prisustvujes casu djaka prvaka...Ispocetka bivas strpljiv, a onda gubis volju da ucis i ono sto si hteo i razmisljas o necem sasvim trecem...
Isto tako, mislim da bi se nekim testovima izgubilo ogromno vreme i mislim da bi najbolje bilo da svako sebe sam pronadje u odredjenim nivoima. Ubedjen sam da se niko ozbiljan, a da nije moderator, nece dugo zadrzavati u prisustvu apsolutnih pocetnika, vec ce gledati da promeni drustvo i da razgovara sa sebi ravnima.
|
Ja te potpuno razumem, ali kao sto Bata Debeli rece: Zivot nije bajka!
Figurativno: Ako u "zemlji Srbiji" imas 300 pismenih ljudi, onda i Pera bakalin(trguje sa Austrougarskom i naucio da sabira i oduzima, a bogami zna i da se potpise) sere Vuku Karadzicu kako je napravi neke greske.
To ti tako ide!
Vuk je isao po bakaluk, i nije terao Peru u kurac, jer je Pera bio medju 300 pismenih(a ni zbog popusta na bakaluka). Vec zato sto se Pera trudio da shvati njegovo delo bez obzira koliko mu neke stvari nisu bile jasne.
Bitno je interesovanje i volja, a kada nas bude 50 000 napravicemo skolu i podeliti po razredima.