View Single Post
Old 17-05-2008, 01:57 AM   #114
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Default Re: Potrebni saveti oko opremanja studija

Quote:
Originally Posted by Kirdan View Post
Kapiram ja to, i to nemoras da naglasavas studiskom muzicaru poput mene. Dugo sam ja snimao (ali samo svirao i gledao kako mixaju drugi) po vrhunskim studijima i ako me razumes, meni sada oprema jeste bitna da barem donekle dostignem nivo kvaliteta snimka kao u dosadasnjem radu u vecim studijima, a sto se mixa tice, to mozda i prepustim nekom drugom, al ono, imam pare i ocu da imam studio da snimam kad hocu a da se ne cimam i jos usput ako neko drugi naleti. Ali jbg, u opremu se ne razumem toliko, znam samo ponesto sa cim sam radio...ali znam jasno sta mi treba, e sad to sto me ovde ljudi gube sa ad/da resinjima, semama, raznim interfaceima, heeeeej, FF800, strucan covek kaze da je dobar ? Dobar je. Octamic II je dobar ? Znaci dobar je... Strucan covek kaze mytek je dobar ? Dobar je...Adam A7 ? Dobri su... meni je to dovoljno, toga se i drzim...

Tako, da ne duzimo ovaj topic vise... Evo moje (skoro) konacne postavke, Oggy, tebe bih zamolio jos toliko da das samo kratko misljenje i da se onda svi povucemo Hvala

MICROPHONES:
Shure SM57 Instrument/Vocal Mic X 4
Peluso 2247 Vacuum Tube Microphone
Josephson C42 MP Matched Pair C42
AKG C 451 B Condenser Microphone
AKG D 112 Kick Drum Microphone

PREAMPS:
RME OctaMic II 8-Channel Microphone Preamp
Universal Audio 6176 Channel Strip
RNP+RNC
API Lunchbox+A-Designs P1 Single Channel+jos nesto serije 500

AD/DA CONVERTERS:
Mytek Stereo96 DAC
Mytek Stereo96 ADC

INTERFACE:
RME Fireface 800 FireWire Computer Recording Interface

EFFECTS:
Universal Audio UAD-1 Flexi PAK

MONITORS:
Mackie Big Knob Studio Command System
Adam A7

Eventualno cu jos o ovim preampima jos da razimislim, oduzmem-dodam... Snake i kablove, iako ne utvrdih koje to obavezno u USA da uzmem, sto ih u Srbiji nema...

Hvala vam svima na odvojenom vremenu, ovaj forum mi je mnogo pomogao
nemoj samo leba ti mackie big knob... presonus je bolje resenje milion %, a vredi malo vece love.. ipak je to slusanje, a koliko vidim, u njega najmanje ulazes..

edit: videh vec, oggy napisa isto... ne citam

poz
kVu is offline   Reply With Quote