Quote:
Originally Posted by Oggy
Da se ne uplicem previse u ovu rasplamtalu, euforicnu raspravu, ali savest mi nalaze da kazem jos nesto, pa cu se i ja povuci kao jos par ljudi koji znaju i rekli su ovde sta su imali da kazu...
Proteklih nekoliko strana citam brdo pogresnih stvari, ali nemam toliko vremena da bih detaljno ulazio u svaku od njih.
PERFEKTAN SNIMAK zavisi samo od perfekcije onog ili cega snimas!!!
Najmanje od opreme.
Opet kazem, ko ne veruje, uvek sam spreman da tako nesto i dokazem.
Daleko od toga da sam ja ili bilo ko ovde perfektan, ali muziku, snimke i mixeve prave ljudi, a ne sprave.
Zato pamet u glavu. Glupo je da bilo ko trosi tvoje pare virtuelno, a da pri tom ti i ne znas od koga primas savete.
Malo procesljaj "promociju radova", pa pronadji ako eventualno postoji nesto od radova ljudi koji te savetuju vec ne znam koju stranu.
To ce ti umnogome pomoci da zakljucis ciji su saveti "tezi", a ciji nisu 
I samo oprezno. Glupo je spucati lovu, a da ne znas do kraja za sta ti tacno treba. Za to uvek ima vremena, ali tek kad pocnes da radis, videces gde ce ti taj ulog biti najkorisniji.
|
Kapiram ja to, i to nemoras da naglasavas studiskom muzicaru poput mene. Dugo sam ja snimao (ali samo svirao i gledao kako mixaju drugi) po vrhunskim studijima i ako me razumes, meni sada oprema jeste bitna da barem donekle dostignem nivo kvaliteta snimka kao u dosadasnjem radu u vecim studijima, a sto se mixa tice, to mozda i prepustim nekom drugom, al ono, imam pare i ocu da imam studio da snimam kad hocu a da se ne cimam i jos usput ako neko drugi naleti. Ali jbg, u opremu se ne razumem toliko, znam samo ponesto sa cim sam radio...ali znam jasno sta mi treba, e sad to sto me ovde ljudi gube sa ad/da resinjima, semama, raznim interfaceima, heeeeej, FF800, strucan covek kaze da je dobar ? Dobar je. Octamic II je dobar ? Znaci dobar je... Strucan covek kaze mytek je dobar ? Dobar je...Adam A7 ? Dobri su... meni je to dovoljno, toga se i drzim...
Tako, da ne duzimo ovaj topic vise... Evo moje (skoro) konacne postavke, Oggy, tebe bih zamolio jos toliko da das samo kratko misljenje i da se onda svi povucemo

Hvala
MICROPHONES:
Shure SM57 Instrument/Vocal Mic X 4
Peluso 2247 Vacuum Tube Microphone
Josephson C42 MP Matched Pair C42
AKG C 451 B Condenser Microphone
AKG D 112 Kick Drum Microphone
PREAMPS:
RME OctaMic II 8-Channel Microphone Preamp
Universal Audio 6176 Channel Strip
RNP+RNC
API Lunchbox+A-Designs P1 Single Channel+jos nesto serije 500
AD/DA CONVERTERS:
Mytek Stereo96 DAC
Mytek Stereo96 ADC
INTERFACE:
RME Fireface 800 FireWire Computer Recording Interface
EFFECTS:
Universal Audio UAD-1 Flexi PAK
MONITORS:
Mackie Big Knob Studio Command System
Adam A7
Eventualno cu jos o ovim preampima jos da razimislim, oduzmem-dodam... Snake i kablove, iako ne utvrdih koje to obavezno u USA da uzmem, sto ih u Srbiji nema...
Hvala vam svima na odvojenom vremenu, ovaj forum mi je mnogo pomogao