Quote:
Originally Posted by RokStudio
Pa neće, jasno je, zvučaće profi... pod uslovom da je dobar aranžman odsviran od odličnih muzičara, snimljen u akustčki tretiranoj prostoriji sa pažljivo postavljanom mikrofonima, pravilno nameštenim gainovima, a zatim znalački umiksan i profesionalno masterovan  Te stvari, koje su sve besplatne (osim masteringa), čine u stvari većinu dobre pesme (ne bih o procentima, ali kad neko ovako nešto kaže onda obično napišu 90%) a ova tehnika ostatak.
Ovaj lanac koji si ti na kraju opisao mi zvuči super, vidim da nisi odustao od mytek-a tako da nemam primedbi, mislio sam da jesi.
|
Naravno, naravno, to se sve drugo podrazumeva, ovde govorimo samo o opremi, kao uslovu... I da naravno da nisam odustao od myteka, to ide obavezno
Tako znaci, nema primedbi, sad sam miran !
@Combo
Sto se tice UA, ne da sam imao prilike da slusam nego sam i radio sa svom UA opremom, dobar drugar u USA ima studio sa sve njihovom opremom, od konvertora do preampa, compressora i limitera, sve UA.
Sto se tice UA, ako mene pitas, jeste da je skupo ali sto god da uzmes, nece pogresiti, dobijes kvalitet koliko si platio.
Sto se tice konkretno UA 6176, masina, jeste da malo namaze zvuk po svome ali meni se to bas svidja, ali ako trazis/volis ono, vise transparent preamp, onda nemoj. Al znas kako bass zvuci snimljen preko njega ? Imam 16 pojacala, 10 vrhunskih bas gitara, svu pratecu opremu i sviram evo 12 godina, ali nikad nisam dobio takav zvuk kao DI u njega ! MONSTER ! Mozda je subjetkivno, ne znam, al za mene, proveren kvalitet.
A Octamic II... Pa... FF 800 ima 4 preampa... Ako uzmem RNP+RNC, to je 5...+ UA 6176, to je 6 + Pacifika 2, to je 8... ili i ako bude neka druga kombinacija to nece ici preko 8 preampa, a za snimanje bubnjeva mi je to malo knap, ne znam, sa Octamiceom sam miran... Nisam jos bas siguran oko toga...