View Single Post
Old 16-05-2008, 10:34 PM   #101
Combo
Member

Combo's Avatar

Default Re: Potrebni saveti oko opremanja studija

Quote:
Originally Posted by RokStudio View Post
Svima je jasno da je "zvuk" jednog "odličnog" konvertera samo za nijansu bolji od "dobrog" konvertera, za višestruko veću cenu. Isto važi za odlične vs. dobre mikrofone i preampe, pa i kablove i monitore; u digitalnom svetu važi isto: 24 bita je malo bolje od 16, 96 Khz od 48, kvalitetan dither je jedva čujno bolji od prostog sečenja bitova. Dakle, jedna pojedinačna stvar u klasi iznad druge će uvek poboljšati opštu sliku samo za nijansu. Ako tu jednu stvar zameniš znatno jeftinijom a samo malo lošijom, neće nebo pasti i biće jedva primetno. Ali, te nijanse se sabiraju! Kad sve ove "odlične" komponente iskoristiš za sve kanale, dakle 5-6 stvari u lancu pomnoženo s 15-20 kanala, dobiješ za 100 nijansi bolji rezultat. To je već bitna, svakom čujna, nedvosmislena razlika.
Eh da je samo to! Al u nijanse se ne bi bas kladio! 96khz i 48 khz dobijes malo vise suma al ajde - vintage stil kom smeta, 24 bita i 16 bita nebo i zemlja a ne nijansa! A, savaki dobar preamp uvek ce dati osetnu liniju svog karaktera... koja ce ga i razlikovati!

Quote:
Originally Posted by Kirdan View Post
Auu ljudi, e sad bas vise nista ne znam... RokStudio kaze vise dobrih konvertora, Combo kaze vise premapa...
Ne i ja kazem sto bolji konverteri! Preampi su kao i mikrofoni uvek bili sujketivna stvar i ostace! Ako si ti zadovoljan sa 2 kanala izmi mytek i uzivaj i ja cu cim skupim kintu (Mytek Stereo96 ADC) ostalima ispuni zelju i uzmi FF800! To ti je moj savet!

Last edited by Combo; 16-05-2008 at 10:54 PM.
Combo is offline   Reply With Quote