Kirdan brate,
vec kad ides na DAW varijantu, nema tu neke velike filozofije! Uzmi odmah na pocetku, dok imas para naravno,sto bolje A/D, D/A konvertere! Ja bih odmah uzeo da imam dolara

Aurora 16 Lynx. Tu je jos Apogee AD-16X i DA-16X. Zanimljiva stvar je i MOTU Audio 24I/O,
ako ti treba u startu vise od 16 kanala a nisi pri parama. Na manje ulaza - izlaza : Apogee Rosetta 800, Aurora 8 Lynx, pa ajd i FF 800 moze da prodje kao A/D, D/A konverter, bez ostalih multi dodataka jer bespotrebno se bacaju pare na preampe koji su prosecni! Tu je za manje para i Delta 1010 RACK i ako sad vec zastarela, zasluzno je veteranski otisla u penziju! Mada ako pitas mene i danas, ako se nedje do 400 jura, predstavlja BEST BUY! Na Delta 1010 RACK netreba gledati i uporedjivati je sa multi dzidza-bidza karticama... to je sasvim pristojan (project) 8-mo kanalni A/D, D/A konverter! Koristi
A/D AKM AK5383 konvertere, sto je recimo stavlja u rang sa RME Digi 96/8 ili Digidesign 002 i
D/A AKM AK4393 konvertere!
Sva ostala oprema je manje tehnickog karaktera i svodi se uglavnom na ukuse: Monitori, ampi, mic-ovi, itd...
Savetujem ti Tascam US-2400 kontroler neces zazaliti! Kao sto sam vec rekao, kad lepo opremis DAW, sve ostalo je posle stvar ukusa i polako jedno po jedno... Danas MXL sutra Neumann, preksutra Brauner

Moj prvi mic. je bio SWEDEN kopija Neumann MTS 87! Danas imam NTK, 414 XLII... al za svoju dusu i vokale nekako i dan danas volim i koristim svedjanina!
Monitori i Preampi BEST BUY: DBX, SPL, m.f.c KRK i Adam!

Toliko od mene pozdrav i ne zaboravi TRY BEFORE BUY!