Thread: Bubrezi...?
View Single Post
Old 14-05-2008, 09:39 AM   #28
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Bubrezi...?

Quote:
Originally Posted by KIRK View Post
Ajde i ja da ti pripomognem.Prvo Line6 simulacije u svim uredjajima zvuce isto jer imaju isti software,samo je fora u broju modela.Koliko sam shvatio,tebi treba sprava koju ces koristiti u studiju samo za snimanje gitara ,a za to bi ti posao zavrsavao neki Line6 Toneport UX2 koji je oko 150 evrica(valjda) i sa kojim u startu imas 18 modela pojacala,5-6 modela za bas,nekoliko pedala i gomilu efekata.Prednost njega u odnosu na POD 2 je sto se moze upgradeovati do 74 modela pojacala i gomila na kvadrat efekata kroz razne packove.Ako se dobro secam,poslednja cena za sve packove je 160$,a ti mozes da kupujes packove koji su ti najpotrebniji,a cena svakog je od 25 do 50 $.Ono sto je jako bitno sto mozes da pazaris i tu varijantu da sve te efekte koje imas koristis kao VST pluginove.Mana je ta sto za razliku od POD-a UX koristi procesor racunara,ali za danasnje masine i u odnosu na druge soft simulatore je skoro neprimetan.U sustini,to ti je eksterni interfejs koji ima svoj ASIO driver i funkcionise kao bilo koja zvucna karta.Sto se tice PODova,mislim da ti je najbolje resenje PODxt jer kao i za Toneport vaze ista pravila za upgrade koji je u poslednje vreme Line6 sveo na verovatno minimalnu cenu.Sto se tice poredjenja sa soft simulacijama,Line6 je i dalje u samom vrhu sto se tice recordinga dz,dz,dz gitara.Ok je i za "prljave" lead gitare pa i za clean,mada je meni predstavljao problem da napravim dobar clean preset za fingerpicking,mada ni nemam gitaru dobru za to.Od soft simulatora najozbiljnija konkurencja Line6-u je Revalver MK III koji kosta 300$ i koji verovatno jedini vredi platiti(moje subjektivno misljenje).Nadam se samo da te nisam jos vise zbunio

Naprotiv

Najbitnija informcija mi je eventualna razlika u zvuku izmedju raznih Podova za koju kazes da ne postoji. TAkodje, ako je to sve bolje od NI GR ili amplitube i sl..... 150e je cena jednog solidnog di-boxa

Ima li konflikta nekad izmedju npr UX2 i glavne zvucne?

E, da....ako gitarista ima svoju omiljenu od/dist pedalu (neki DS2, MZ, Big M..... nebitno), smem li da povezem neki pod (npr UX2) posle te pedale i da ga trtiram kao klasican amp?

Last edited by OFF; 14-05-2008 at 09:48 AM.
OFF is offline   Reply With Quote