Thread: Modular Diy
View Single Post
Old 14-05-2008, 03:18 AM   #106
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Modular Diy

Quote:
Originally Posted by goasia View Post
debeo moog type 24db filter u eurorack formatu...
dal neko ima neku sugestiju? iskustvo ?
doepfer zaboravi. cuo sam da je analog systems solidan al nije debeo i topao vec onako tvrdji, tipicno za AS.

najbolji filteri na trzistu, ako cemo samo vintage dizajne gledati, a u malom formatu su MOTM serija 1xxx, u Frac Racu. obzirom da nije skup, jednostavno ubodi jedan Frac Rack i napajanje, i stavi u njega par filter modula (1490 moog ladder, GX-1 HP/LP diode filter i sl.)

ili kasnije i nekih drugih. u tom formatu ima stvari koje su vrlo kvalitetne/fleksibilne i nema ih recimo u euro i durgim formatima.

blacet radi najbolje FX module npr., i ima ubitacno brze envelope i jako flexibilne - imaju CV kontrolu svega, plus trimer odotraga da ih mjenjas iz linear u expo i sl.). motm 1xxx serija ima i moog envelopu takodjer.

input processor je isto mrak - emvelope follower, trigger i gate extract itd. a male pare.

ja samo cekam da Paul izda svoj MOTM-1300 vco - verzija od 300 za FRAC format. i onda krecem slagati "mini" MOTM sa biranim Blacet dodacima. mali modularni "minimoog".

*ovo sve je bazirano samo na slusanju demosa. al stvarno MOTM hebe kevu. bar sto se filtera tice, to mi je najblize sto sam cuo moogovom 904.

clusterchord is offline   Reply With Quote