Thread: Bubrezi...?
View Single Post
Old 14-05-2008, 01:29 AM   #7
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Re: Bubrezi...?

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Treba mi neki guit-in za DAW, pa sam dobio vise preporuka za PODove. E, sad, nisam u situaciji da kupim XT pro, ni x3 cak ...... da li vredi icemu onaj POD 2.0, ili bar za XT da se nategnem.... ili da cekam malo, pozajmim nesto za ova snimanja (mogu da dobijem i Vox tonelab LE, ili Boss GT8)?

Pod 2.0 je ispod 150e, cini mi se....takodje, mogu da uzmem GT5 za 200e, ali kontam da je to vise live sprava.

Meni bukvalno treba nesto za klince koji nemaju kvalitetna pojacala...

Koja je zapravo razlika u generacijam pod-ova (2.0, Xt, X3).... broj simulacija ili i njihov kvalitet? Kako to sve zvuci u poredjenju sa soft simulacijama?

Koliko pitanja.....hehehe

Hvalaaa
Ajde i ja da ti pripomognem.Prvo Line6 simulacije u svim uredjajima zvuce isto jer imaju isti software,samo je fora u broju modela.Koliko sam shvatio,tebi treba sprava koju ces koristiti u studiju samo za snimanje gitara ,a za to bi ti posao zavrsavao neki Line6 Toneport UX2 koji je oko 150 evrica(valjda) i sa kojim u startu imas 18 modela pojacala,5-6 modela za bas,nekoliko pedala i gomilu efekata.Prednost njega u odnosu na POD 2 je sto se moze upgradeovati do 74 modela pojacala i gomila na kvadrat efekata kroz razne packove.Ako se dobro secam,poslednja cena za sve packove je 160$,a ti mozes da kupujes packove koji su ti najpotrebniji,a cena svakog je od 25 do 50 $.Ono sto je jako bitno sto mozes da pazaris i tu varijantu da sve te efekte koje imas koristis kao VST pluginove.Mana je ta sto za razliku od POD-a UX koristi procesor racunara,ali za danasnje masine i u odnosu na druge soft simulatore je skoro neprimetan.U sustini,to ti je eksterni interfejs koji ima svoj ASIO driver i funkcionise kao bilo koja zvucna karta.Sto se tice PODova,mislim da ti je najbolje resenje PODxt jer kao i za Toneport vaze ista pravila za upgrade koji je u poslednje vreme Line6 sveo na verovatno minimalnu cenu.Sto se tice poredjenja sa soft simulacijama,Line6 je i dalje u samom vrhu sto se tice recordinga dz,dz,dz gitara.Ok je i za "prljave" lead gitare pa i za clean,mada je meni predstavljao problem da napravim dobar clean preset za fingerpicking,mada ni nemam gitaru dobru za to.Od soft simulatora najozbiljnija konkurencja Line6-u je Revalver MK III koji kosta 300$ i koji verovatno jedini vredi platiti(moje subjektivno misljenje).Nadam se samo da te nisam jos vise zbunio

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"
LAMPASH is offline   Reply With Quote