Quote:
Originally Posted by voomighty
Pokusavam da sredim sobu (12Mna2 sa Tannoy reveal active 6") u kojoj zivim i radim. Ne zelim nista profesionalno, samo malo da sredim zvuk ( ubijem basove i smanjim odzvanjanje) da moze da se radi koliko-toliko u normali 
|
Quote:
|
najbolje je koristiti neko plemenito "drvo", kao sto su iverica ili medijapan. U nedostatku toga, moze i chamovina (ne mora plemenita da bude, ako nemas mogucnosti)
Quote:
2. kao shto rekoh, postavljacu absorbere DIY azmafon varijantu, ako ima potrebe ovo da pravim, gde je najbolje da ga postavim
|
Postavljanje difuzora,... mislim da ima reci o tome... da, da... na ovom Forumu... Ukratko... postavljaju se na mestu prvih refleksija....
Quote:
3. da li je bitno cime se lakira i koji lak da koristim
|
Probaj "plemeniti" bezbojni nitro-lak (zato sto se brzo susi, a moze i cetkom), aaa lak za parket, lak za camce... ne znam zasto bi se smarao...
Quote:
4. da li bi ovako neshto reshilo delimichno problem basa
|
ne (ni delimicno), osim ako ne pricamo o definiciji bassa (koja nije na bass frekvencijama)... a i tada, ako je samo jedan komad ili dva.. ne uticu preterano... ok.. moze se cuti uticaj... ali je skoro beznacajan... (moje licno misljenje

)
Quote:
|
kao sto rekoh, na mestima prvih refleksija je pozeljno staviti ih... ako zelimo da ista doprinesu...
Quote:
5. ako imte jos neki predlog, a u low budget varijanti - ne stidite se
|
Pun ih je forum... ali nema spektakularnih rezultata jos uvek, ako to trazis... pogotovo ne za bass frekvencije a da bude "low budget"...
Quote:
ljubim vas, chuvajte se
P.S. Nemojte mi preporuchivati da kopam po forumu jer to radim poslednjih 5 (pet) dana 
|
samo ti citaj i uzivaj...
Quote:
P.S.S. Ako je ovo totalna glupost, ici cu u cosak da se stidim 
|
Nije sasvim, tehnoloska pitanja za lak i za drvo nisu do sada bila, ili se ne secam da su bila... pa reko' da doprinesem ...
Quote:
hvala unapred
|
Nema na sta... ziv bio!
pozdrav
bogi