Re: Potrebni saveti oko opremanja studija
Ne zaboravi da će? na granici platiti 20% carine + 18% PDV na cenu robe koju unosi? uvećanu za carinu, dakle zajedno oko 40%. Ako ponese? račune, ići će br?e, ako ne ponese?, carinici će da idu na zzound i slične sajtove i da gledaju cene i saberu. Zeznuti ih ne mo?e?. Dakle, izdvoj par $K za to ili po?alji stvari brodom u kontejneru pa idi preko ?peditera koji imaju dil sa carinicima.
?to se tiče onoga ?to bi doneo, moja je preporuka da tamo kupi? ono čega ovde nema, ono ?to nije veliko a skupo je i američko - dobri konvertori, dobri preampi, dobri kablovi (vrlo bitno - ovde su preskupi jer moraju da se prave ručno, naruči ih preko ebay)... sve od evropskih proizvođača i mackie mo?e? kupiti i ovde po normalnoj ceni. Ne zaboravi da neki uređaji zahtevaju 110V AC struju i da će? morati da ih napaja? iz step-down transformatora koji je ovde nemoguće naći - ima samo kineske igračke - kupi i to preko ebay-a.
Sve je ovo iz ličnog iskustva jer sam i sam se i sam selio sa sve opremom iz USA, iz nekoliko puta.
|