View Single Post
Old 13-05-2008, 02:42 AM   #25
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Default Re: Potrebni saveti oko opremanja studija

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Pa posle gajbe pive i "Sonashi" radio kupljen na Futoskoj pijaci ima da nam zvuci "vr'"...

Sto se setapa tice, nema mnogo filozofije. Imas ogranicen, ali dovoljan budzet.
Nisi precizirao da li zelis da se time bavis komercijalno ili "za svoju dusu". Od toga poprilicno zavisi i par narednih saveta.
Vec sam ti rekao. Za 2500$ resis FF800 i Oktamic 2, Oko 2000$ ti treba za monitoring (to je vec stvar licnog izbora), isto ti toliko otprilike treba za neki Peluso.
Ostane ti jos 1500$
Ako vec imas mikrofona za bubanj, tipa 57, 421 i sl. te pare mozes da potrosis na neki preamp.
A ako ne, kupi set za bubanj, a za pocetak koristi preampe sa RME, koji nisu uopste rdjavi da ne moze da se radi sa njima, cak na protiv.
Pa rekao sam da ce to biti neki kucni semi-pro setup, ono, ne samo "za moju dusu" (ne vredi mi dusa 8k ) nego ono, da moze da se snimi demo, eventualno i nesto jace, komercijalno... Zato kazem, 8k mi je startni budget, dodavacu ja tu jos stosta kasnije, a sad gledam da ga za te pare sto bolje sredim, ono, "up and running", pa cemo polako dodavati jos high end opreme.

Ok, u redu je ta varijanta sa RME ali... sad kad sam vec u americi, sta bi bila americka varijanta ?

Last edited by Kirdan; 13-05-2008 at 03:34 PM.
Kirdan is offline   Reply With Quote