Thread: Windows Vista
View Single Post
Old 12-05-2008, 12:39 AM   #49
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Windows Vista

Ljudi vista je po meni zakon. Logican nastavak microsofta, nastao posle XPa, kao potreba da se silne tehnicke novine koje su se pojavile na polju hardvera najzad i iskoriste. Ako se malo pozabavite Vistom, otkricete niz funkcija za optimizaciju sistema na dohvat ruke, dakle, mnogo direktije i jednostavnije mozete uci u samu srz sistema i pogasiti mnogo od dodataka koje imate. A ti dodaci, doduse su brojni. Pocev od podrske za velike rezolucije (ikone su po defaultu tolike da mogu 3 da stanu ukupno na rezoluciju 1024x768), pa do automatskog defragmentovanja, ciscenja, reportovanja, updateovanja...
E sad:
Svi se plase da vista jede resurse. Tacno je to, ali ako vista aero trosi graficki CPU, to apsolutno nece uticati na DAW performanse, ali ako je sam KERNEL optimizovan da brze i bolje koristi memoriju, multiCPU, racunarsku periferiju, ja kazem - pogasiti nepotrebne servise, ubaciti sonar i 64bit vistu 64 GB rama, ucitati silne BFDove i ostale 'gladne' plaginove i pokrenuti sva 4 jezgra na vasem procesoru. Mozda je XP bio dobar, ali ga je vreme i novi hardver pregazilo...
psionic is offline   Reply With Quote