View Single Post
Old 11-05-2008, 11:45 PM   #9
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Program za korekciju i merenje za Live svirku

Quote:
Originally Posted by Manley View Post
pa to sam kapirao da dobijem ponasanje prostorije i oba kanala istovremeno u jedan kanal

nekako se kosilo sa mojom logikom
hm... nije isto kao miksanje, .. odnosno sabiranje signala u mikseru... postoje fazne razlike koje ce ti se pojaviti u vidu comb filtera, kada pustis oba kanala u prostoriju, i to jeste neko merenje, medjutim.... taj comb filter NE TREBA da korigujes.... jer je to posledica same stereo reprodukcije, a nase ushi ne primecuju taj comb filter, naprotiv.... sasvim je sve to ok... tako je stereo zamisljen...

Znaci, meri se jedan kanal u jednom trenutku,... barem ja tako merim prostoriju.... pa imam odziv jednog i drugog kanala,... pa ih posmatram na istom grafikonu jedan pored drugog...

Kada radim korekcije, u bilo kom smeru, ali ne softverske... resavam jedan po jedan zvucnik... da bude kako ocekujem da moze biti...

Eto to je neka tehnika...

A sto se tice softverske korekcije.... mislm da je najbolje procitati u uputstvu za spravu s kojom to nameravas da uradis... ne bih se upustao u njihove metodologije, jer ih ne znam.

pozdrav

bogi

p.s. madaaa.. moze i oba kanala da se mere ako sam softver/hardver generise specijalan signal za merenje... najbolje je procitati uputstvo!

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote