Re: Sennheiser MD 441 - cena?
Ajme Lacky, uopce se ne slazem s tobom!
Meni je 441 jako jako upotrebljiv mikrofon. Za pocetak, nema mi boljeg mikrofona za floor tom na bubnju. Probao sam i shure-ov set za bubanj i to mi je totalna plastika od zvuka u usporedbi sa 441. S druge strane, probao sam 441 i na snare staviti (gore i dole) i tamo mi ne radi najbolje. On daje sjajan zvuk ali ima taj problem sto je konstrukcija njegovog tijela takva da neminovno kupi jako puno hihata. A to mi je smrt za miks ako iz donjeg snarea procuri hihat previse! Zato mi je neupotrebljiv tamo.
Zatim... fantastocno je zvucao kada mi je bio jedan tip koji je svirao akusticnu gitaru i istovremeno pjevao. Stavio sam mu 441 na vokal (dole su bile dvije oktave 012 na gitari) i to je bilo bolje od bilo kojeg kondenzatora. Fantasticno je odradio posao, dao neku patinu na vokal... ma bomba!
Isto ih dosta koristim na udaraljkama jer daju fini tanzijent, skoro kao neki kondenzatorski mic, ali bolje podnose glasne izvore i ... ne znam... nekako mi bolje zvuce! (mislim prvensveno na bongose, congu i timbalese)
Imam ih dva komada, i jos dva komada 421 i vjeruj mi da su to izuzetni mikrofoni! U muzickoj produkciji su jako jako upotrebljivi.
|