Quote:
Originally Posted by NLP
Ako se ne brineš sa curenjem zvuka onda okej (ne znam nikakvo rješenje iz stakla koje bi bilo dovoljno dobro za "curenje zvuka" osim pravih studijskih prekatnih vakuumskih "šajbi").
Ionako češ morati pokriti veči dio ove staklene površine apsorberima, pa onda čemu taj strošak?
Zavjesa neče riješiti ništa osim srednje do visokih (odvisno kakva je ali ne očekuj nek efekat izpod 1000 ili stvarno možda 500Hz - više slojeva, deblja...).
Pa napravi te vakuumske šajbe i velike mobilne absorbere ako kažeš da novac nije u pitanju 
|
Ma nije novac u pitanju, dobio sam na lotou
Ok, sad vec govorimo o konktretnim resenjima...

Znaci, to curenje sa strane dje je staklo, tu se ne brinem iz razloga sto je to ulica napolju, neka izlazi zvuk na tu stranu koliko god hoce, nikome nece smetat. Tako da se sa tim te bih trebao opterecivat, bar mislim, znaci ipak nebih isao sa tim vakuumskih "šajbama". Ali super, ta ideja sa mobilnim apsorperima mi je se sad mnogo svidja, vidio sam to, to bi moglo, i da sa tim rijesim koliko mogu probleme unutrasnje, early reflectionsa. Da li to znaci da ako bi njih nabavljao da mi ne treba zavjesa ili da je ipak stavim ?
Hvala ti puno NLP, tvoji savjeti i ideje su mi jako pomogli za sad