Quote:
Originally Posted by NLP
... u recording roomu.
Ako češ imati staklenu površinu na "balkonu", vidjet češ, da češ poželjeti da je prekriješ sa absorberima.
I to nije u redu: na jednoj strani recording rooma imaš prozor koji gleda u control room a na drugi strani veliku ravnu staklenu površinu... možeš da nagneš prozor između prostora ali svejedno je na drugi strani prevelika netretirana površina bilo staklo ili cigla.
Za mene je 2.5x3 svejedno maleno ali zato ga je treba ubiti koliko može
Mogao bi recimo da pustiš u snimaonici manji prozor, da imaš bar malo naravne svetlosti ali sve drugo mora biti tretirano.
Možeš da imaš i prozor sa naklonom između CR i RR, neka bude čim manji... između snimaonice i režirke možeš da imaš i primerniji kontakt; preko 2 kamere i 2 ekrana
Sad kad debatiramo ne pričam ništa o curjenju zvuka iz tvoje režirke i buduče snimaonice. Neču ni da komentiram upotrebu bubnjeva na balkonu 
|
Ok...sad, opet da naglasim, ja se koristim izrazom blakon, al da se razumijemo, to nije klasicni balkon, takva je zgrada, sa svih strana je ususkan osim sa te, znaci ne strci iz fasade nego je u njoj. Tako da... zasto ne bi komentarisao upotrebu bubnjeva ? Prakticno je to vec solidno izolovana soba (sa 3 strane), samo sto je pola jednog zida otvoreno. Znaci, povrsina koja je u staklu bi bila 1,5x3, u cetiri prozora, sa prekidima.
Da li bih tu sta rijesio ako bih stavio zavjesu ? I s obzirom da taj staklena povrsina ne bi bila do plafona vec 1,5 m, znaci imam ispod i iznad toga mjesta da tretiram tu stranu i plus zavjesa...Za ostale strane ne brinem jer su sve zid.
I, ne brinem za curenje zvuka, to je vec napola rijeseno, i to vec znam kako cu se jos pozabavit time, najmanji problem, tako da curenja nece ni biti