Thread: Albert Hofmann
View Single Post
Old 03-05-2008, 01:10 AM   #23
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Albert Hofmann

Quote:
Originally Posted by iatros View Post
A o legalizaciji opioida, nadam se da niko ozbiljno ne razmislja! Dalje se pitam, za koju svrhu bi sluzili ti legalni cannabinoidi ili halucinogeni? Zasto? Volimo muziku? A nije nam dovoljno taj uzitak u muzici pa bih da intenziviramo dozivljaj sa supstancom koja mjenja stanje svjesti?Ko je onda dozivjeo taj "spoznaj", ja ili supstanca? Gdje je onda tome intenziviranju kraj - kad dodjemo do heroina? To sve pokrene neke automatizme kojima covjek nije ravan!
U ostalom, u evropskoj uniji je trend prema restrikciji duhana veoma jak! Skorom svugdje je zabranjeno pusenje u javnim lokalima! A neki razmisljaju o legalizaciji trave?
Zasto legalizacija? Zasto neko uzima milijarde na osnovu te ne-legalnosti? Ne vezano uopšte za muziku...nemoj da me shvatiš kao nekoga ko opravdava drogu (naprotiv, vidio si to ako si pročitao moj dugački post Zar je teško shvatiti tu perfidnu igru koja se igra oko čitave priče vezane za nelegalnost opijata! jedina stvar koja narkoticima daje toliku novčanu vrijednost je ta činjenica da su iliegalani! Ne košta kokain npr. toliko zato što je dragocjen sam po sebi, niti što je to toliko skup proces proizvodnje, već zbog "opasnosti" prodaje!
balthazaar is offline   Reply With Quote