Re: Albert Hofmann
Moja poenta je bila da ne treba javno reklamirati nesto sto je izuzetno stetno samo zato sto ti (mi, vi oni...) to koristis ili ti se svidja...
Jedno je probati a potpuno drugo je redovno uzimati, pa makar i jednom nedeljno, mesecno ili na dva meseca. Uzimanje droge (pa i pica) da bi se doveo u stanje blazenstva, ili da bi se dobro proveo na zurci, ili da bi shvatio muziku i delo nekoga ko je to i pravio uz takvo dejstvo, pokazatelj je psihicke slabosti i nesigurnosti u povoju. Sta ce normalnom coveku alkohol ili droga da bi se dobro proveo? ako mu treba znaci da nesto nije u redu... a postoji i varijanta gde covek sebe previse umara i mnogo radi uz nespavanje pa mora da uzima neke supstance da bi ostao budan i koncentrisan... ali sve ima svoju cenu... kad neko uzima drogu jednom nedeljno kad izadje u klub ili sl. on stvara sebi podlogu da postane narkoman, jer sutradan kada mu bude tesko u zivotu (iz raznih razloga) pocece da konzumira i preko nedelje, jednom... pa dvaput... pa svaki dan i na kraju nece moci uopste da funkcionise bez toga. Ovo naravno ne mora obavezno da se desi ali postoji velika sansa...
... uopste nemam nameru da vam objasnjavam zasto je drogiranje lose, ako imate potrebu da se radite, samo napred... ali ja sam licno gledao decka koji je odrastao samnom kako uzima praznu konzervu sa zemlje, prstom je malo ocisti od ostataka i u njoj greje heroin da bi se uradio... ne moram da pominjem na sta taj covek lici i sta sve radi da bi dosao do love da se uradi... svi koji konzumiraju drogu kazu da su oni jaki, da mogu da prestanu kad hoce, da im to nista ne znaci nego da uzimaju kad hoce, ne bi se nikad boli iglom - samo smrcu... i sl.... a sve je to gomila gluposti... i video sam mnogo vise njih koji su postali narkomani nego koji su probali i uzimali tu i tamo a nisu narkomani. Lik kojeg sam pomenuo malopre je deset godina postajao narkoman... polako ali sigurno... od dva dima na zurkama do okorelog narkomana...
Evo sada cu da se ogradim... zaboravite da sam se bilo kome licno obratio... ovo je moje misljenje i iznosim ga zato sto mislim da je ispravno... ako mislite da vam droga treba da bi nesto (bilo sta) uradili ili postigli, vec ste gotovi u najavi... mada, evo opet da se ogradim, nekome je to mala cena za postignuto pa je njemu i lepo... ljudi ubijaju da bi dospeli na tv...
I opet da ponovim poentu... nije mi normalno da se droga reklamira kao nesto sto je dobro i sto pomaze kad to nije slucaj... navodjenje likova koji su pod dejstvom droge nesto napravili je cista glupost, jer kao sto sam vec rekao, onda treba pomenuti i one koji su nacisto propali i crkli (adekvatan izraz) pokusavajuci...
Pozz