Ljudi, priča o drogama je jedna jako zamršena tema. Teško mogu da se složim sa bilo kojim ekstremom u toj priči - s onima koji u tome vide bilo šta progresivno i korisno, a , bogami, i sa onima koji bi rekli da si posle jednog džointa "mrtav čovjek". Najopasnije što se tiče droge je upravo to što vrlo, vrlo mali broj ljudi može da ima neku mjeru ili sredinu. Obije strane priče nose neku svoju "istinu". Postoje ljudi koji mogu s vremena na vrijeme da se "opuste" i da ima to ne
utiče na život, dok je stravično veliki broj onih kojima prvi džoint
jeste karata za [B]pakao[/B. Nažalost, jasno je da je ipak dosta veći broj ovih drugih...
Apsolutno bih se složio sa Dušanom u priči oko legaliziacije droge. Tu se krije jedno jezivo licjemjerje , a i ne moraš biti Albert Hofman da bi shvatio o čemu se radi. Nije u pitanju kriminal koji zaradjuje novac od nelegalnosti droge - u pitanju je nešto još stravičnije! Ma kako to vama sad zvučalo - nije teško zaključiti da većina
svjetskih vlada i "vladara" jesu upravo glave i suštinska podrška za sticanje milijardi od poslova sa drogom. To je jedna velika isitina! Dakle, dođe se na to da oni sami sebe proglašavaju kriminalcima I drže drogu nelegalnom? Pitate se zašto? Neko bi rekao – čemu to? E, poenta je u tome što bilo koja droga sama po sebi košta daleko manje od cijene kojom se prodaje kao nelegala supstanca. Dakle, nelegalnost droge stvara tu stravično veliku cijenu I zahvaljujući tome što je nelegalna omogućava sticanje milijardi ! U suprotnom bi se mnogo manje zarađivalo. Ne znam postoji li bilo šta licemjernije od takozvanih “borbi I akcija protih narkotika I trgovine istim” ! Sve je to perfidno bacanje prašine u oći javnom mnenju I onim djelovima vlasti koji nisu u igri. Nažalost, očigledno je da su oni koji su “ u igri” puno moćniji I njhovo stajanje na rep (sebi samima!?) je jedna obična ironična predstava. To je jedan kompleksni krug “igre” koja nekad toboš ide protiv sebe, a u stvari sebe time opravdava I ojačava!
Dolazi se na to da su sporedni “krivci” ljudi poput Hofmana, jer neko drugi je taj naučni izum iskoristio kao podroboan za “igru” I sticanje novca. Predpostavljam da samom Hofmanu nije padalo na pamet šta se radi I kako će njegovo otkriće da se iskoristi. Kriviti samog Hofmana je oličenje čiste naivnosti! Na kraju krajeva – I da nije bilo samog Hofmana – našao bi se neki drugi “Hofman” – bez sumnje! Niti je prvo, niti poslednje otkriće koje se upotrebilo mimo prvobitnih namjera samog izumitelja! Hvala Bogu milosnome što nam nije pozanto sve do čega je Tesla došao, jer bi definitivno bilo upotrebljeno da se pržimo I tamanimo! Onda se neki naivci čude šta se desilo sa Teslinim izumima o kojima sad samo možemo da naslućujemo na osnovu pojedinih tragova…Tesla je bio više nego genijalan, pa je vidio kako je iščašen svijet I kojim putem ide…. sve više vjerujem u to da je sasvim svjesno učinio da sve do čega je došlo nama (ovako izopačenim) ne bude jop dugo vremena dostupno!
Čitava priča oko zloupotrebe droga I zarađivanja basnoslovnih novaca na taj račun je usko povezana sa bolesnim stanjem duha na zapadu. Sve se bazira na raznim oblicima propagande , koji iako se ponekad čine nepomirljivi, vrlo često čine jednu sasvim precizno osmišljenu sintezu – a to je novac! Mi živimo pod stalnom paljbom razno – raznih propagandi , a jedna od najzlokobnijih propaganda je ona koja perfidno potura droge kao “oslobođenje” od izopačenog svijeta, neshvatajući da tako pojedinac samo postaje još čvršća karika u tom “planu”! Ne želi niko “osvješćenog” pojedinca , već zombija ispranoga mozga! Nažalost, nešto tako plemenito I uzvišeno kao muzika je na mnogo načina bilo sredstvo za serviranje takvih “poruka”, koje su puno zla nanijele! Živimo u takvom svijetu u kome se sve manje pominju pojmovi kao “ duh”, “dobro” ili “zlo”…Živimo u svijetu u kome ispadaš primitivan I neuk ako si svjestan da postoje I zlo I djavo! Znamo da je njegov najveći trik bio kad je ubijedio čovjeka da ne postoji! I (kao što je rečeno u filimu Konstantin sa Kijanu Rivsom) “ Ti ne vjeruješ u djavola – ne brini! Vjeruje on u TEBE! Mogu da tvrdim da je na osovu svega što se učinilo, droga (iako samo po sebi nije to) uz pomoć čovjeka postala jedan od najbriljantnijih izuma samoga djavola! Ja za djavola ne smatram nikakvu ličnost koja tamo neđe čuči repata, već sve te mračne sile I nagone u čovjeku koji ga tjeraju za zlo! Ko je npr. osjetio na svojoj koži ili u svojoj okolini heroin – zna da je to čisto zlo, ako ga ima! Djavolji prah!
Uh…me mogu više da kucam

a tu ima toliko toga da se kaže….strah me samo da ćete me pogrešno shvatit….al dobro….