Thread: Albert Hofmann
View Single Post
Old 01-05-2008, 12:06 AM   #8
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Albert Hofmann

Neka u miru pociva, verovatno je taj covek "neposredno" uticao na muzicko stvaralastvo sa svojim plug in-om (koji i nije bio bas namenjen muzickim stvaraocima, cini mi se da je stoka bila prva u planu, ali su to veterinari posle zabranili, jebem li ga kazu zbog humanosti prema stoci).
No u svakom slucaju i "na svu srecu", njegov trag na covecanstvo i nije tako uticajan(zabranjeno, verovatno napretkom svesti homosapiensa u sagledavanju posledica nekih slucajnih izuma, ili odlukom da su dva ipak previse) kao (na svu nesrecu) trag, prvog Alfreda Nobela , koji i dan danas pokusava da se "iskupi"(dali on posthumno ili u njegovo ime vec radi reda neko drugi?) jer najeba' covek samo zato sto je prvi!
Pogotovo sto je trag(drugog u prici) uticajnijeg gospodina, ostavio mnogo vise posledica na covecanstvo (a pogotovo i u bliskoj proslosti na ovom podneblju), pa nam smao nedostaje jos i legalizacija izuma gospodina Alberta (a od autorskih prava da se formira donatorski fond koji ce nagradjivati zasluzne za izuzetan doprinosa u oblasti nauke i umetnosti), i traga nam vise nece biti uopste (jer nam je vec jedan fond uticajnijeg gospodina i previse, a licemerje nemoze da prevazidje samu sebe, jer bez nas nemoze ni postojati).
Kao sto kaze stara narodna poslovica: Put do pakla je poplocan najboljim namerama!
Svi, pa i ja (malecki), strasno cenimo trud i rad ova dva gore spomenuta gospodina, i Alberta Einsteina, i da nenabrajam dalje.
Njihove namere su bile postene( mudrost je jednostavana, ali nazalost, uvek dodje tek kao posledica),a pokazali smo dali su i nase.
Tako da i nevidim neki specijalni razlog kacenja njegove umrlice, bas na ovom forumu (sem ako nisi pasionirani hemicar).
Mislim da su udruge Veterinara i Hemicara( i mozda fun club-ova pojedinih rano preminulih kantautora i pesnika diskutabilne umetnicke vrednosti) adekvatnije mesto za to.

Last edited by LACKY; 01-05-2008 at 05:51 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote