Thread: Albert Hofmann
View Single Post
Old 30-04-2008, 11:52 PM   #7
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Albert Hofmann

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
moj stav je iako sam samo duvanio , da to samo oduzima vreme
Podsjechash me na jednog Papu... stalno je prichao o sexu o kojem nie nishta znao. Tvoj stav o nechemu s chime nemash iskustva nie tvoj stav. U najboljem sluchaju radi se o uvjerenju, a uglavnom bude predrasuda u pitanju.

Nemam ni najmanju namjeru ulaziti u diskusiju o osobnim tripovima, bilo lds bilo ego tripovima... Tako da ne brinesh. No s druge strane red je da te upozorim da je iznoshenje tudjeg mishljenja pod vlastito mishljenje - propaganda ili ti ga propovjed.

Quote:
a razlog zasto sa ga nazvao najveci narkomanom jeste sto je kriv donekle sto je otkrio lsd
Nije on nishta otkrio... to isto postoi u drugim oblicima barem otkako postoje i ljudi, samo ne raste u gradovima. Da si prochitao dva odlomka o njemu znao bi da je on zapravo otkrio toplu vodu.

Krivac je priroda, jer desetine biljaka imaju slichno ili identichno djelovanje. Otud je Albertu i "ispao" LSD... nishta on nie izmislio.

Quote:
...i pomogao nekima da zaglupe ljude i zapoceo najmasovniji talas narkomanije u svetu (nije naravno samo on kriv za to ali je medju najzasluznijima
Narkoman je netko tko je ovisnik. O lsd-u ne mozhesh biti ovisan. Broj konzumenta lsd-a je smijeshan u usporedbi sa konzumentima heroina i ostalih narkotika. Lsd uopche nie narkotik... osim toga... neke normalnije zemlje vech dugo koriste prirodne varijacije lsd-a za ljechenje ovisnosti (ibogain npr.). U vrijeme dok je bilo dozvoljeno, u tu svrhu su koristili i LSD

http://www.ibogaine.net/
http://substanceabuse.suite101.com/a...lism_treatment

Dakle, LSD zapravo efektivno lijechi ovisnost... kazhu lijechnici da je to uvjerljivo najefikasnija metoda. Po tome che znanstvena zajednica i pamtiti Alberta, a i svak onaj tko se makar malo informirao.

Nie mi jasno zashto idesh izmishljat informacije tipa "pomogao nekima da zaglupe ljude i zapoceo najmasovniji talas narkomanije u svetu". Branish mishljenje koje ochito nie tvoje i putem izmishljash argumente. kritizirash neshto shto ne poznajesh i to samo zato shto se boish nepoznatog, a boish se i toga da che drugi koi eventualno upoznaju nepoznato biti time u prednosti pred tobom, pa bi bilo idealno da svi ostanu u neznanju i ti da se osjechash sigurno. Divna filozofija, i posebno impresivan pravac razmishljanja.

Quote:
kao pobunio se sto je formula izasla na ulice , malo je to licemerno reci i napisati ...
obzirom na chinjenichno stanje licemjerno je samo ono shto si ti napisao izmishljajuchi argumente tokom obrane tudjeg mishljenja u svrhu propagande i vlastite sigurnosti.

btw: evo ti par podataka za kontemplaciju:

FRANCIS CRICK, the Nobel Prize-winning father of modern genetics, was under the influence of LSD when he first deduced thedouble-helix structure of DNA nearly 50 years ago.
He often used small doses of LSD then an experimental drug used in psychotherapy to boost his powers of thought. He said it was LSD, not
the Eagle's warm beer, that helped him to unravel the structure of DNA, the discovery that won him the Nobel Prize.

http://www.mayanmajix.com/art1699.html

Nobel-prize-winning chemist Kary Mullis told that LSD had helped him develop the polymerase chain reaction that helps amplify specific DNA sequences.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kary_Mullis#Use_of_LSD

Vodeche ljude silikonske doline i razne druge znanstvenike da i ne spominjem. Zadrzhat chu se na nobelovcima... to dovoljno govori o "vjerodostojnosti" percepcije.

Ja ne zagovaram rekreativnu upotrebu bilo kakvih holotropnih supstanci. Apsolutno ne odobravam ilegalno trzhishte takvim "rekvizitima" i smatram da to treba biti predmet STRUCHNE studije, te da se koristi iskljuchivo pod struchnim nadzorom. Kome je stalo do "spoznaje" struchan nadzor mu neche smetati... dapache.

No isto tako ne podrzhavam ni "lov na vjeshtice" i "demonizaciju" vrijednih alata chije moguchnosti plashe pojedince zbog pukog neznanja, predrasuda i propagande.

Ovaj put si stvarno otishao u svatove bez one stvari