Thread: machinedrum
View Single Post
Old 28-04-2008, 08:00 PM   #23
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: machinedrum

Pre neki dan imao sam chast da sa gosn Mikom chachkam Machinedrum i, u naj manju ruku sam odusevljen.. Razlozi?
Kao prvo, zvuk, koji je vrlo prezentan i "masan", sto se i moze ochekivati od sprave koja toliko kosta. Mogucnost lejerovanja ti dozvoljava da napravis monstrouzne sub kikove, koje nisam imao prilike da cujem na drugim ritam masinama. Super stvar je sto je masina predvidjena i za sound design, od ponudjenih wave formova tu su noise(white valjda) i sine wave. Za tili chas mozes napraviti kick, snare ili percussion po zelji... Tu su i real time write, koji kada zabelezi zeljenu modulaciju, pravi razne random varijante od uradjene automatizacije-mega dobra stvar za live... Takodje je bitno pomenuti i mogucnost ubacivanja svojih semplova, koji su podlozni totalnoj manipulaciji tipa envelope itd. Od efekata vredi spomenuti distorziju koja je brutalna, u stanju je da razori kick i da dobijes bass...
Ukratko, sprava vredi i vise nego sto kosta, i prilicno je nezahvalno uporedjivati je sa starim vintage ritmuljama, koje imaju neku svoju char i specifican zvuk, ali ne i bolji. Da imam novca, ne bih ni sekundu razmisljao da li da kupim spravu...
silicon science is offline   Reply With Quote