Quote:
Originally Posted by Edi Prog
"My recommendation is that you do all of your active mixing and decision making at a single, predetermined level, to reduce confusion, fatigue and the possibility of extra errors in your work. Second, your listeners will almost definitely play back your recordings at different levels than you mixed them at. You must check the mix at those levels to make sure that it sounds OK at the different equalizations those levels bring with them."
Izdvojeno od ovdje:
http://www.moultonlabs.com/more/abou...agement_ii/P2/
Max, tematika je zanimljiva i rado bi da se raspravi o tome. Normalno da ne postoji pravi ili krivi pristup, svakom pase kako radi. Mislim da se ovdje radi o tome sto gore pise, dakle radis uvijek na istom levelu a provjeravas na razlicitim levelima. Slikovito, 90 % vremena radis na istom levelu ili eventualno 2 levela. Dali to ima smisla?
|
eto!!! lik rece bas ono sto sam i ja hteo da kazem... znaci objasnio je tacno moj pristup miksu...
ne znam kako sam propustio ovaj post... verovatno sam se zabrinuo jer su svi udarili na mene kao da sam retardiran i da ne znam nista...
pozdraV!
EDIT: @MAX: moj ti je savet da maaaalo pazljivije citas postove drugih ljudi, ne moras da imas 100+ godina da bi znao sve o svemu... danas je drugacije vreme, sve moze da se nauci ako zelis... shvati da ima i mladjih koji nesto znaju