View Single Post
Old 27-04-2008, 10:08 PM   #19
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Default Re: Mala soba pa problemi!!

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Slazem se!
Upravo zato sto se zvuk ponasa razlicito na razlicitim glasnocama, moras da proveravas mix u svim uslovima moguce exploatacije.
Na odredjenim glasnocama, odredjene frekvencije cak ne mozes ni cuti da su problematicne, te ih neces ni doterati da budu kako treba.
Isto kao sto je dobro da snimak proveris na vise slusanja, tako je korisno i da ga proveravas na razlicitim glasnocama.
Oprezno sa savetima
dal se nisam izrazio kako sam mislio ili sta, ali... nisam rekao da ne treba slusati na razlicitim nivoima... ja to radim uvek ALI u trenutku miksa ne diram nivo slusanja, tacnije svaki pomeraj nekog reglera radim na ISTOM nivou, dogadja se da stisam nesto na skoro minimum i pojcam na 100+ dB-a, izadjem iz sobe, odnesem na drugi komp gde imam neke 2.1 zvucnike, odnesem u neki studio, na faks, pustam na razglasu, sta god... ALI OBAVEZNO VRATIM na moje slusanje... e sad, Max-e objasni meni zasto ovo sto sam sada rekao ne valja???

mozda gresim...
mislim da sam se sada dobro odrazio i molim za reply ako sam pogresio ili slicno... da me neko uputi ko zna vise