Quote:
Originally Posted by S.a.m.u.e.l
Miha hvala na optimizmu (mixati cu nego sta, pa cak i u gorim uvjetima) ... Al se ne slazem s tobom vezano za nivo slusanja, mislim da ga se mora mjenjati (od naj tisega do naj glasnijega) i pogledavati mix svih mogucih slusnih aspekata.. Ja cak i izadjem van iz prostorije a prethodno dobro pojacam, i iza vrata slusam.. (malo je blesavo, a vjerujte mi da i na tu foru dobijes kojekakvu informaciju)
Pozdrav
|
kapiram ja sta si ti hteo da kazes... i ja slusam i najtise i najglasnije i onim nivoom kojim slusam sve mikseve, a to za "kroz vrata" mi je mnogo puta i pomoglo da cujem nesto sto nikada nisam!!! deluje blesavo ali jeste... ali kada miksam neku pesmu, tj od kada krenem da podizem kanale pocevsi od noge i da insertujem plaginove i dodajem efekte od tada miksam samo na jednom nivou (zbog cinjenice da se uvo drugacije ponasa shodno nivou koji slusa... odnosi su obicno uvek u redu, samo kada cujete moj miks a da nesto ne valja sa visokima ili basevima to znaci da sam cas slusao tiho, cas glasno, cas srednje... ne valja to, barem meni a i kapiram da je to jedno od vaznijih pravila pri produkciji muzike...) i ne menjam ga dok ne smiksam... tj, dok nisam zadovoljan miksom a to se dogodi tek posle provere sa nekim "referentnim" miksevima...
e sada, koliko je to decibela ne mogu da kazem, nije preglasno i nije bas tiho... mozda osamdeset i nesto
pozdrav!
kao dodatak!

jedna slika 1000 reci
pozdrav!