View Single Post
Old 26-04-2008, 10:59 PM   #9
fosnex
Member

Default Re: Slab nivo signala i pored 0dB

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
al ga pretera !!! 30- 40 % !!!!!!??????

ne bih se slozio. Mastering bi trebao da bude max 10-15% od miksa.

A najbolje je kad dodjes na mastering i netreba NISTA da se radi!!

vecina muzike kod nas je krsh po meni.... tako da i sam sound bude isto takav,jer sto je dobar sound u srbiji? kad kazu nasi "estrdni umjetnici" dobar je mix,dobro mi udara... i dobro mi cepaju basovi i visoki iskreno cuo vise puta da su ljudi od krsh mixa napravili dobar zvuk na kraju i da je to bilo bolje 30/40%od samog mixa kako nemam pojma ali im i proradi pjesma nekako bolje, ono cime se mi ne bavimo... slozio bih se sa tobom da treba napravit u mixu valjano sve i dat mu samo neki trip u masteringu ili kao jedno 70%posto scene kod nas odvrni visoke nagari nivo i dobro je to..., samo cije jace gruva,ako ti je snimak tisi ili tamniji onda kurac ne valja to nistaopet kazem mislim na nase komercijalne izvodjace koji jos uvijek zaradjuju dobro od muzke.... al to sto kazes ako ti je klijent zadovoljan sva ova prdnjava je nebitna.... ako vec zivis u londonu i bavis se cime se bavis i imas sve ono sto imas od tehnike tamo onda si ti po meni uspio da od toga zivis druze... tako da vrednosti tamo i ovdje potpuno je ne moguce uporedjivat,burek i kavijar nece da moze... e tako ti i sa zvukom... odavde kad saljemo na master neke snimke negdje ocemo za sve pare da nam gruva... dok ne odbije membrane nema posla
fosnex is offline   Reply With Quote