View Single Post
Old 26-04-2008, 09:57 PM   #35
fosnex
Member

Default Re: dynaudio bm5a compact

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Vrlo dobro znam sta hocu i to ne moram da pitam Vas. Ono sto sam pitao odnosilo se na Vase misljenje o tome koji monitori bi se mogli nazvati referentnim (iako tako nesto, svi se slazemo, ne postoji jer smo svi mi razlicite jedinke).

Ne zelim samo da me monitori sputavaju, da ne mogu tehnicki da ispune sve potrebne uslove za kvalitetan rad, ukusi me ne interesuju, vrlo dobro znam sta mi lezi, ili ne lezi! Zapravo nije ni bitno da li mi lezi ako su oni dobri, najvaznije je da nesmetano radim, to je razlog sto sam ovo pitao!

NS10 mi leze neverovatno, ne slusam BM15 skoro nikada, 98% vremena slusam samo Yamahe. Ali.... Javlja se problem, na njima sve zvuci mnogo bolje nego sto zapravo jeste, meni to nisu nimalo ruzne kutije, vokali pevaju veoma realno na njima, cim prebacim na BM15 nema ih nigde. Problem je u nedostatku srednjih kad se vratim sa NS10 na bilo koje druge zvucnike.
Sto se tice BM15A, (nisam siguran je li do prostorije) menjaju boju visokih pri razlicitoj snazi na kojoj slusam, takodje nemaju dovoljno snage kad pozelim da nesto cujem jace. To je recimo ono da li mi odgovaraju ili ne, alo opet ponavljam, to mi je nebitno ukoliko svi na svetu kazu da su to odlicni monitori, kao sto kazu.
Nadam se da sam jasniji...
bm15 je velka kutija i moguce da ti malo pravi sranja soba ako nije sredjena kako treba... po meni na dynaudio zvucnicima tipa serije bm15 bm6 bm5 uvijek hvali sredine takav utisak imam,uvijek mi svira nekako gumeno dok na ppm seriji i na ovim skupljim varijantama tipa m2 m3 i nema bas tih problema reklo bi se... Sto se tice 10tki zavisi kako si navikao da radis na njima koje ih pojacalo gura soba itd... ali mislim da generalno na 10tkama ne treba mix da ti je u liniji kao i ta sredina koje nema jer ako pravis mix na njima da ti je sve u liniji kad prebacis na drugo slusanje uvijek hvali to na sto se zalis a to je taj mid opsek posto ta kutija ne svira nista u u basu to znas, tako da mislim da sredina treba da bude izrazenija dok mixas na 10tke to jest da poguras malo te frekvencije da malo izvire iz mixa... tako je bilo makar u mom slucaju sa kombinacijom 10tke dynaudio slicne probleme sam imao al je to na kraju vise bio problem sobe,ali probaj nekad ovo ako te ne mrzi... pozdrav
fosnex is offline   Reply With Quote