Razumem da je malo, nije problem u tome, vec jednostavno nema vise mesta za manevrisanje

Verujem da su tvoji predlozi odlicni, ali...tu sam gde sam i moram da smislim nesto bez airgapova i "mushkih" slojeva.
Elem, imam nesto novo

, otkrio sam materijal zvani
AZMAVIB. Ne znam kako to ranije nisam primetio, ali cini mi se da bolju limp masu ovde necu pronaci.
Danas sam razgovarao sa nekim inzinjerom iz Azme i covek mi rece da je Azmavib prilicno tezak...1 m2 vise od 5kg (3mm debljine), a verzija od 2mm debljine vise od 3kg. Mislim da cu njim podloziti ceo roshtilj, a verovatno i razvuci pokoji sloj preko celog zida, samo me brine to sto ga dosada bas niko nije pomenuo, da ne bude sad "e prijatelju, to nece da radi"
Sve u svemu, planiram da dobro dampujem roshtilj sa 3mm azmavibom, pa da na njega stavim 5cm vune (70~120kg m3) na koju bi sa OBE strane prethodno nalepio/pricvrstio 3mm azmavib, dakle kao neki sendvic, apsorber izmedju dve barijere. Preko svega toga gips/mdf ploca i dobro gitovanje.
Voleo bih i da sa obe strane vune dam po par cm airgap-a, (izmedju vune i azmaviba) ali nemam mesta. Razmisljam ipak, neki dupli prozori i vrata imaju prilicno male airgapove (oko 1cm) a oni ipak doprinose izolaciji.
Da li ima ikakvog smisla izvesti tako mali airgap izmedju vune i limp mase ili da to ne radim?