View Single Post
Old 23-04-2008, 03:20 PM   #6
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: dynaudio bm5a compact

Pre nedelju dana sam otisao da poslusam Dynaudio zvucnike u akusticki tretiranom prostoru. Cuo sam BM5a, BM6a, BM12a, BM15a, AIR 12. Koliko sam hvale cuo o ovim kutijama, mnogo vise sam ocekivao od njih, pogotovo od BM 15a jer sam planirao da ih uzmem za svoj studio. Meni licno zvuk ovih kutija uopste ne sedi, zvuk mi je na njima pljosnat, sve mi je nekako u faci kad ih slusam i strahovito mi na njima fale niske frekvencije.. Jedine kutije od ovih koje sam cuo a koje su za moj ukus pristojno svirale su AIR 12 ali njih nisam ni imao u planu zbog cene...

2 dana nakon toga sam otisao da cujem KRK vxt seriju, KRK vxt 8 me je naprosto odusevio koliko lepo svira. Otvoren sirok zvuk, visoki precizni, detaljan/citljiv zvuk, siri sweetpoint, stereo slika odlicna, low end fantastican! Kako sam se zapalio za njih, distributor mi ih je pozajmio na vikend da ih detaljno istestiram! Uopste nisam morao dugo da se igram sa njihovom pozicijom, jednostavno kutija dobro svira na 1m udaljenosti i na 2 metra, gotovo isto! To sto me najvise zadovoljava kod ove kutije je cistina i dinamika kojom svira niske frekvencije. Probao sam neke mixeve na brzinu da uradim, cisto da ih malo "osetim", veoma lako se na njima radi... Jos uvek sam pod uticajima tako da sam ih danas definitivno narucio.. Cena ove kutije ti je u rangu bm5a...pa ti vidi ;-)

Kupovina kutije je subjektivna stvar...neko voli ovakav zvuk, neko onakav...ako imas mogucnosti idi poslusaj pa sam odluci...nema pravila

Last edited by Color; 23-04-2008 at 03:26 PM.
Color is offline   Reply With Quote