View Single Post
Old 23-04-2008, 12:34 PM   #20
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Time stretch algoritam ...?

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Ovaj je stos: treba napraviti jedan visekanalni fajl. Znaci postaviti da svaki kanal ide na odvojeni output, a kao output stvoriti n-track output (ili tako nekako, ne znam sad tocno ime). To je nesto slicno kao oni surround fajlovi, samo sto ima proizvoljan broj kanala unutar istog fajla. Na tu foru radi. E i onda se taj visekanalni fajl importira u isti projekt na kanal koji je tog istog formata (n-track). Onda kada se na taj fajl radi time-stretch sa onim MPEX algoritmom (koji je sjajan, btw, isti algoritam kao u Prosoniq Time Factoryu!) on zadrzava sve relacije izmedju faza svih kanala koji su u njemu.
Jedino tako se ne dogodi da se raspadnu odnosi overheada i fusa, snera i ostalih. Inace bez toga ispada uzas. Ja sam probao timestretch pojedinih kanala jos prije dok nisam znao za ovaj stos i stvarno mi je lose zvucalo. Nikako smiksat sve elemente! U suho dobro zvuce ali zajedno totalna koma. Namjestis fus da dobro zvuci na prvoj minuti, a na drugoj je vec to totalno drugaciji zvuk. Zato sto zvuk fusa ne ide samo s kanala od fusa nego i sa svih ostalih!

Shot, nisam uspeo da provalim ovo. Ako nadjes vremena, baci taj link ili bilo sta u tom multiCH fajlu. Frka je, da ne bi morao ponovo sve da snimam (a radi se na terenu)

HVala