Thread: Rumour
View Single Post
Old 20-04-2008, 11:49 AM   #5
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Rumour

Necu da tvrdim 100% ali Rumour i Mangler ( da to su modulacije - chorus, flanger, filter....) su jedna cetvrtina KDFX-a iz K2600.

Buduci da K2600 u okviru KDFX ima 4 stereo DSP bloka plus master ( takodje stereo), ili 8 moni plus master, mislim da su razne kombinacije kanala moguce.

E sad, ako uzmemo u obzir da su Rum. i Mang. samo stereo verzije onda bi logicno trebalo da bude tako kako sam naveo na pocetku posta

Sto se tice KSP 8, ne moras cekat jer sa e-bay mogu naci za 1500 sa sve remote kontrolom, cak sam nasao jedan za 1000 e. ONo sto mogu da sigurno kazem da je rame uz rame sa EVENTIDE i LEX i TC sto se tice kvaliteta zvuka a sto se tice flexibilnosti tu su samo EVENTIDE i KSP 8 nista drugo im nije za prineti.

Dakle , KSP 8 i imate ubicu za smesne pare

Jedina mana je sto KSP radi na max 48 KHZ sampling rate, ali snaga (grubo 4 x KDFX ) koja je u njemu nadomesta sve.

Nadam se da im je u planu novi KSP, jer od kad je Kurzweil "vaskrsnuo" prvo sto su uradili ( a oni su oduvek koristili samo custom DSP) je da naprave novi FPGA DSP chip ( mislim da se zove Marea).
Taj chip su turili u novi PC3, da bi vam bilo jasnije sve sto je u PC3 pokrece samo jedan Marea DSP a to je K2600+PC2+ 2 (3) x KDFX - SVE SA JEDNOG DSP!!!!
Dakle, navijajmo za novi dual engine KSP

P.S. evo i linka za KSP demoe http://www.kurzweilmusicsystems.com/...hp?product=104 ...

Last edited by Moritz; 20-04-2008 at 11:52 AM.
Moritz is offline   Reply With Quote