Thread: Modular Diy
View Single Post
Old 19-04-2008, 08:21 PM   #84
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Modular Diy

ako se ima love, MOTM svakako preporucam. vco jest prilicno tocan, i nema mi bas puno veze sa 901 odnosno 921 koji dobro poznajem. ali po demosima koje sam cuo zvuci MOCNO. ne moze se rec. samo sistem s jednim VCO-om radi takav bas da se svi voyageri, lphatty, i slicni mogu sakriti. strava.

ako frend ima nekog da mu to slaze, vise se isplati kupovati u kitu, i jos po mogucnosti ne platiti carinu na to

uz to ja bih mu prepourcio da zaokruzi MOTM, sa par modela iz OAKLEY serije. pogotovo State Variable Fitler , multimode a la S.E.M. . to MOTM nema u ponudi a zvuci fenomenalno. to i ladder filter svaki respektabilni modular treba imati.

od MOTMa takodjer GX diode filter (koji nisam cuo u MOTM verziji), ali ako zvuci kao pravi (svirao sam ga na SY-2) onda je to pre*ebeno. HP/LP sa toliko organicnim, zivahnim zvukom, i nestabilnom rezonancom koja stalno nesto "kuha", da nemozes vjerovati.

btw, OAKLEY je klon zadnje (trece) verzije minimooga, odn. "new oscillator board". ne od originala. agresivniji i fokusiraniji zvuk, dok su stariji topliji i meksi. prvi mini je nesto a la 921 moog modular vco, a srednji iliti "old oscillator board" je negdje izmedju.

Last edited by clusterchord; 19-04-2008 at 08:30 PM.
clusterchord is offline   Reply With Quote