Quote:
Originally Posted by OFF
@Don, steta da ovako lepe sprave bodes u onaj spirit
Krajnje vreme da se otvoris za neki posten mixer 
|
Mixer je CR-1604. Po savjetu roginatora - najbolje u toj klasi. A Spirit samo služi za produciranje ritam mašine Jomox AirBase-09 odnosno CR-8000 (svaki instrument / kanal posebno) pošto to dodatno proširuje paletu zvukova i maltene kao da imaš dodatne kontrole na ritam mašini. Balansiranim izlazom / kabelom (low noise, pro signal level) ide u balanced in na Mackie, tamo se mješa sa ostatkom miksa. Zamisli to kao dodatnu "sub grupu" koju poglašnjavaš na Mackie.
Spirit sam naime originalno htio prodati kada sam kupio Mackie, međutim ovo je totalno dobro - uzmeš snare, dodaš mu "sredinu" na parametričkom eq, kicku dodaš / makneš bass, činelama visoke - sve real time (!) i tek onda ide u miks. Ta Spirit mikseta ima 3 send kanala i 16 inserta (!), znači svaki bubanj može svoj efekt koristit - zakon stvar za bubnjeve! Na taj način "prošitio" sam si Mackie sa 16 dodatnih kanala sa insert effektima koje bi mi inače zauzela ritam mašina. Ovako mi bubanj na Mackie zauzima samo 2 kanala. Također, Mackie nema parametarski EQ, a bez toga nema produkcije bubnjeva.
Primjer: Jedan vikend sam izbušio CR-8000 i ugradio individualne izlaze. Spojena preko Spirita i zasebno producirana, to je sada totalno druga ritam mašina, a dobio sam i individualni panning što CR nema u originalu. Tu je i mali demo koji sam napraivo za frenda: SH-101 koji ide u Aphex 661 kompresor i CR-8000 koji ide u Spirit i tamo se obradi sa EQ i Pan-ingom, i potom se na Mackie mješa sa SH-101. Evo
link pa poslušaj kako sada zvuči taj CR-8000.
Quote:
Originally Posted by submaster
Nice....lepo izgleda, a na cemu slusas, nevide se monitori...
|
Monitori su Alesis M1 Active Mk2. Također imam i zvučnike Acoustic Research (velike 150 W) - svi skupa su odozada - pošto napred nemam gdje i nije tako dobra akustika.