MAO
|
Re: Sae institut u engleskoj
@Boki
Samo cu ponoviti svoje neslaganje da se bez skole ne mogu postici vrhunski rezultati, jer je vise hiljada puta oborena teza. Zapravo, cini mi se da su medju "mrmotima" kako ih DaBear zove, skolovani veoma retki. Sto ne znaci da svi koji su skolovani nemaju posao, ima i njih, ali stekao sam utisak da su retki, kako kod nas, tako i preko.
@Boggy - mislim da je princijpelno ispravno tvoje razmisljanje, sa tim sto se zanemaruje kolicina vremena i novca koje skole za nasu profesiju iziskuju. Nisam siguran da ne dolazim do odgovora "zasto" jer po mojoj prirodi prvo njega i trazim, a ovo o standardizovanim znanjima i laksem prepoznavanju prevaranat je definitivno tacno. Skole su definitivno preveliki trade-off za vecinu nas u poslu, i eventualno su prilicno pogodne za VEOMA (ispod 20 godina starosti) mlade pocetnike, koji ce do svoje 22-23 uspeti da se iskobeljaju odatle sa solidno pripremljenim osnovama.
@Heatman
Mene skoro svaki klijent pita da li sam se skolovao, ali moj nabusit odgovor da nisam jer nisam imao vremena/para za bacanje, mi uglavnom da mnogo vise poena nego da isucem diplomu sad neku. Mislim da kada budes nabiflovao dovoljno rezultata, taj mali procenat koji bi te hejtovao zbog toga, bi postao jos mizerniji, ili bi jednostavno preskocili to pitanje. Jer ovaj posao se SLUSA. Sto se mene licno tice, zadovoljan sam kintom, veoma, prodao sam se u "motion picture" industry, jedino me i kao i u muzickom biznisu nervira neizvesnost, jer se svi poslovi pogadjaju kao "one deal". Sto se prodaje same po sebi tice, pre vise godina kada sam napustio prvi fax (FON), odlucio sam da mi je cilj dobar ZVUK, i dokle god je to ultimativna borba kojom se bavim, i dokle god su mixeri,zvucnici i ostala oprema moje orudje, ne zanima me ko je sa druge strane stakla, ako mi placa racune. Sticajem okolnosti, jos nisam ucestvovao ni na jednom folk/turbo cak ni zabavnjackom projektu, vec uglavnom rock/metal/alternative pa cak i reggae, sto ne znaci da ne zelim, jednostavno nemam dovoljno kontakata u tom svetu. Jedan posao u mejdzor Turbo studiju sam odbio jer mi je tad uslovljavao napustanje dnevnog posla na televiziji, koji sam posle godinu dana ipak napustio zbog serije na kojoj sad radim.
Za tebe ti kazem, drzi se sebe, radi, kidaj, slusaj, nerviraj se, nikad ne budi zadovoljan, a zainteresovanima nabijaj na nos svoje najmanje "lose" radove, i to manje vise sve sto sad mozes da preduzmes. Studio si napravio, opremu pocinjes da kupujes, sada da se iskljucis na 2 godine, mislim da ti nije mudro.
|