View Single Post
Old 10-04-2008, 03:49 AM   #25
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: rodeK2 ili akg solidtube ili neumannTLM193

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Idi poslusaj onaj Ivanov test mikrofona, pa reci da li jos uvek mislis da je K2 svetao...

Znaci skoro su mi stigli snimci jednog MC-ija iz amerike na NTK, koji ima tako zeznut onaj crnacki glas sa puno visokih u sebi da mi je bila zestoka muka izmiksovati ga, dok drugog mc-ija na istoj pesmi nije problem, vokali su suvo snimljeni tako da je iskljucena mogucnost da su nesto zeznuli eq-om.
Jednostavno neki mikrofon nekom prija nekom ne, ali Rode mikrofoni definitivno nekim vokalima ne prijaju, posebno u hiphopu gde ima puno tih grubih i ostrih vokala i gde se sve snima closemiking...
Skoro sam pricao o problemima sa NT1000, evo bas danas sam miksovao jos jednu stvar na njemu, i sad, jedan ima ostar i grub glas a drugi ima dubok i sa manje visokih u sebi, i ovog ostrog ne mogu da obuzdam, a ovaj drugi zvuci fino, dok recimo taj isti ostri miksovao sam snimke i sa B1 mikrofona i on mu lepse lezi nego NT1000...Isti sam ja problem imao sa NT2 i to mi se desava samo sa jednim vokalom, i par puta sam pricao o tome, kako god da snimim coveka, covek zvuci kao da je pricao kroz cevku, a vokal vrvi od visokih i basova a ako smanjim visoke sibilanti odu u "fibilante" i muke mucim sa tim jednim vokalom...
Tako da bih najradije uzeo nesto sterilnije, i radio sam sa AKG C414 i to mi se dopada tu i tamo, ali bi ipak nesto za nijansu toplije od C414...
Jan is offline   Reply With Quote