Quote:
Originally Posted by Oggy
Idi poslusaj onaj Ivanov test mikrofona, pa reci da li jos uvek mislis da je K2 svetao...
|
Znaci skoro su mi stigli snimci jednog MC-ija iz amerike na NTK, koji ima tako zeznut onaj crnacki glas sa puno visokih u sebi da mi je bila zestoka muka izmiksovati ga, dok drugog mc-ija na istoj pesmi nije problem, vokali su suvo snimljeni tako da je iskljucena mogucnost da su nesto zeznuli eq-om.
Jednostavno neki mikrofon nekom prija nekom ne, ali Rode mikrofoni definitivno nekim vokalima ne prijaju, posebno u hiphopu gde ima puno tih grubih i ostrih vokala i gde se sve snima closemiking...
Skoro sam pricao o problemima sa NT1000, evo bas danas sam miksovao jos jednu stvar na njemu, i sad, jedan ima ostar i grub glas a drugi ima dubok i sa manje visokih u sebi, i ovog ostrog ne mogu da obuzdam, a ovaj drugi zvuci fino, dok recimo taj isti ostri miksovao sam snimke i sa B1 mikrofona i on mu lepse lezi nego NT1000...Isti sam ja problem imao sa NT2 i to mi se desava samo sa jednim vokalom, i par puta sam pricao o tome, kako god da snimim coveka, covek zvuci kao da je pricao kroz cevku, a vokal vrvi od visokih i basova a ako smanjim visoke sibilanti odu u "fibilante" i muke mucim sa tim jednim vokalom...
Tako da bih najradije uzeo nesto sterilnije, i radio sam sa AKG C414 i to mi se dopada tu i tamo, ali bi ipak nesto za nijansu toplije od C414...